Fikri Sağlar: CHP sürekli patinaj yapıyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, "CHP’yi sanki arkasından bağlamışlar, patinaj yapmaktadır." dedi. Sağlar, CHP'nin iş yapamaz ve deneyimsiz bir anlayışla yönetildiğini söyledi.

Fikri Sağlar: CHP sürekli patinaj yapıyor
CHP'de genel merkezi kızdıracak son açıklama CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'dan geldi.

'MİSYONUNA UYGUN DEĞİL'
Birgün gazetesine konuşan Sağlar, CHP'nin iş yapamaz ve deneyimsiz bir anlayışla yönetildiğini söyledi. Sağlar, 'CHP sol bir partidir. İlkelerinin içinde devrim vardır. Kurulduğundan beri kendisini sürekli yenilemiştir, temel ilkelerini bırakmadan değişimi gerçekleştirmiştir. Ama şimdi bu misyonuna uygun hareket etmemekte direniyor. Bu son derece tehlikelidir.' ifadesini kullandı.

'CHP YETERLİ ATAĞI YAPAMIYOR'
Sağlar, 'CHP kurultay yaptı ama bir heyecan doğmadı bu kurultayın ardından. Sizce bu heyecan nasıl yaratılabilir?' sorusuna ise şu cevabı verdi:  CHP son zamanda gündemi dolduran olay ve düşüncelerle ilgili yeterli atağı yapamıyor. Geride kalan ve alternatif üretmeyen bir kısırdöngü yaşıyor. Sadece karşı çıkan ama yerine ne koyacağımızı çok fazla anlatamayan bir durumdayız.

'CHP'YE İHTİYAÇ ÇOK AMA...'
Röportajın devamında CHP'nin patinaj yaptığını da ekleyen Sağlar şöyle devam etti: CHP, genetik anlamda solcudur, halkçıdır, devrimcidir, emekten yanadır. Çalışanların, emekleriyle geçinenlerin demokrasi ve adalete herkesten fazla ihtiyacı vardır. Ülke kaynaklarını adil bölüştürecek, hak ve özgürlükleri tam uygulayacak bir düzen kurulmalıdır. Böyle bir düzen çağdaşlığa inanmış, insana, doğaya ve zamana değer verenlerle kurulur. Yani CHP'ye olan ihtiyaç, çok açık ve net ortadadır. Ama CHP'yi sanki arkasından bağlamışlar patinaj yapmaktadır.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ