YBÜ-TATMER İlk Mezunları Verdi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi, ilk mezunlarını verdi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) bünyesinde kurulan Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (YBÜ-TATMER), ilk mezunlarını verdi.

YBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, üniversitede düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, bu merkezin geleneksel ve tamamlayıcı tıp konusunda eğitim, uygulama, araştırma ve danışmanlık gibi görev alanları bulunduğunu söyledi.

Merkezin bir yandan akupunktur ile ilgili uygulamalı eğitim verirken, diğer yandan da hekimlere yönelik sertifika eğitimleri düzenlediğini dile getiren Rektör Doğan, 'Merkez sadece akupunktur değil, Sağlık Bakanlığımız tarafından çıkarılan geleneksel ve tamamlayıcı tıp yönetmeliğinde yer alan uygulama alanlarının birçoğu için de yetki almış durumda. Halihazırda Sağlık Bakanlığı onaylı fitoterapi konusunda da hekimleri yönelik kurs açmış ilk ve tek merkez olma özelliği taşıyor.' dedi.

YBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Akkuş ise, akupunktur için kursiyerlere 3 aylık eğitim programı uygulandığını belirtti.

Akkuş, şunları kaydetti:

'Merkezimizde günde 8 saatten toplam 500 saat yoğun bir program uygulanıyor. Kişilere modern tıbbın konuyla ilgili yaklaşımı yanında geleneksel tıbbın bakış akışı paylaşılarak, farklı yaklaşım ve uygulamalar konusunda hekimler eğitiliyor. Bu eğitim sürecinde aynı zamanda eğitmenlerin gözetiminde belirli sayıda hasta uygulamaları da yapılıyor. Eğitim sonunda sınavlardan geçenlere belge veriliyor. Bu belgeler, sağlık bakanlığı tarafından onaylanarak, hekimlerin bu alanda gerek kamuda, gerekse özelde akupunktur uygulamalarına yetki veriyor. Sertifikaların geçerliliği 7 yıl olup, bu süreçte belirli şartları sağlayan hekimlerin sertifikalarının tekrar uzatılması planlanıyor.'
Kaynak: AA