Antalya Firmaları Çin Ürünleri Fuarı'na Davet Edildi

İstanbul'da 24 Haziran 2016 tarihlerinde düzenlenecek fuara, tekstilden ev gereçlerine, mobilyadan hediyelik eşyaya ve inşaat malzemelerine kadar Çin'den yaklaşık 800 firmanın katılacağı bildirildi.

Antalya'da faaliyet gösteren ihracat ve ithalat firmaları, İstanbul'da düzenlenecek Çin Ürünleri Fuarına (China Homelife Turkey) davet edildi.

Bu yıl üçüncü kez kapılarını açacak China Homelife Turkey Fuarı, Sinerji Uluslararası Fuarcılık ve Meorient Uluslararası Fuarcılık tarafından, 2-4 Haziran 2016 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Fuarla ilgili Türkiye'nin değişik kentlerinde tanıtım toplantıları düzenleyen Meorient Uluslararası Fuarcılık Anadolu Ziyaretçi Koordinatörü Eser Mutlu, Antalya Ramada Otel'de basın mensuplarıyla buluştu.

Çin pazarına ilgi duyan Antalyalı ihracat ve ihracatçıları fuara davet eden Mutlu, Anadolu'dan bin 500 yatırımcının 'Anadolu VIP Alım Heyetleri' kapsamında fuar organizasyonu tarafından ağırlanacağını, çevre ülkelerden de binin üzerinde yatırımcının fuara katılacağını bildirdi.

Mutlu, 2014 yılından bu yana Türk iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği fuara bu yıl 800'ü aşkın Çin firmasının katılacağını, tekstil, hazır giyim, kumaş, dekoratif kumaş, gıda ve gıda işleme, ev tekstili, inşaat malzemeleri, ev gereçleri, elektrik ev aletleri-hırdavat, mobilya, aydınlatma ürünleri, hediyelik eşya, mutfak ve banyo armatürleri başta olmak üzere 50 binin üzerinde ürünün görücüye çıkacağını söyledi.

Çin'in yaklaşık 10,3 trilyon dolarlık gayri safi milli hasılası ile dünyanın ikinci büyük ekonomisi olduğunu anımsatan Mutlu, şöyle konuştu:

'Yaşamakta olduğumuz küresel kriz ortamında ve yükselen piyasaların dünya ekonomisine hakim olacağı yeni dönemde Türkiye ve Çin daha fazla ticaret yaparak, daha fazla işbirliği yaparak, dünya meselelerine karşılıklı çıkarları gözeten çözümler bularak zenginleşmek zorundadır. İki ülke arasındaki dostluğun gerçek tanığı olan tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandırma projesini hızlandırma gayreti içinde olmalıyız. Böylelikle daha derin ekonomik ilişkilere ulaşılabilecek, kili ticaret hacmi de gerçek potansiyeline ulaşabilecektir.'

-TÜÇİAD Başkanı Koçak

Toplantıya katılan Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) Başkanı Kemal Koçak da Çinlilerin Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi.

Çin'le ticaret yapmadan önce bu ülkeyi gezmek gerektiğini ifade eden Koçak, 'Bizim iş adamlarımızın en büyük sorunu direk ticaret yapmaya gidiyorlar. Oysa halkını, kültürü tanımadan bir ülke ile ticaret yapamazsınız.' dedi.

Bugün dünyada 2,5 milyarın üzerinde insanın Çince konuştuğunu kaydeden Koçak, Çince'yi öğrenmek, okullarda da seçmeli ders olarak okutulması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA