Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

'Türkiye'nin Saadet Partisi kadrolarının basiret, feraset ve dirayetine ihtiyacı var'.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 'Türkiye'nin Saadet Partisi kadrolarının basiret, feraset ve dirayetine ihtiyacı var.' dedi.

Kamalak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dokunulmazlıkların kaldırılması ve yeni anayasa çalışmaları kapsamında değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'nin, siyaset sahnesine çıktığı günden bu yana millete hep yeni anayasa ile ilgili vaatlerde bulunduğunu ancak hala somut bir adım atamadığını öne süren Kamalak, 'Mesele yeni anayasa yapma ya da dokunulmazlıkların kaldırılması meselesi değil, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu devasa sorunlarını örtbas edecek suni gündemler oluşturma meselesidir.' diye konuştu.

Hükümetin istemesi halinde dokunulmazlıkların kaldırılması meselesinin de bir günde çözülebileceğini belirten Kamalak, şunları söyledi:

'AK Parti'nin dokunulmazlık meselesini tek başına çözebilecek gücü de yeter sayısı da vardır ama bunu yapma isteği yoktur. Asıl amaçları rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan bakanları aklamak, kendi iktidarlarını muhalefet eliyle temize çıkarmaktır. Maalesef başta anamuhalefet partisi CHP olmak üzere Meclis'teki muhalefet de bu oyundan memnundur. Muhalefet de kendi siyasi beceriksizliğini aynı suni gündemin peşine takılarak örtbas etmeye çalışıyor.'

Kamalak, ülkenin gerçek gündemine çözüm üretemeyenlerin polemik siyasetinden medet umduklarını savunarak, 'Çünkü temelde aralarında hiçbir fark yoktur. Türkiye'nin Saadet Partisi kadrolarının basiret, feraset ve dirayetine ihtiyacı vardır.' değerlendirmesinde bulundu.

- TBMM Başkanı Kahraman'ın laiklikle ilgili sözleri

Konuşmasının ardından bir basın mensubunun, TBMM Başkanı Kahraman'ın laiklikle ilgili sözleri hakkındaki görüşleri sorulan Mustafa Kamalak, Türkiye'nin sonu gelmez tartışmalarla kaybedecek vaktinin olmadığını bildirdi.

Kamalak, şöyle konuştu:

'Neticede Meclis Başkanı Kahraman, 'Benim şahsi düşüncemdir' dedi. Dediğim gibi Türkiye'nin sonu gelmez tartışmalarla kaybedecek vakti yok. Dün sadece üç şehit uğurladık. Üçü de gencecik fidan. Bir yiğit kolay mı yetişiyor? Üniversiteli gençlerimiz işsiz. İşsizlik şu an sayısal olarak 10 milyona dayanmış durumda. Asıl meseleler bunlar.'
Kaynak: AA