Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na Doğru

Spor AŞ Genel Müdürü Özbayraktar: 'Bir saatin altında bir derecenin alınması bile dünyada çok ses getirecek bir iş olacak'.

Vodafone Türkiye ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ iş birliğinde, yerli ve yabancı binlerce sporseverin katılımıyla tarihi yarımadada gerçekleştirilecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun fuarı düzenlendi.

Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'ndeki etkinlikte AA muhabirine açıklamada bulunan Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, yarınki organizasyonda bir dünya rekoru çıkmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Organizasyonda önemli atletler bulunduğunu ve çekişmeli bir yarış olacağını dile getiren Bayraktar, 'Şu anda hava durumu müsait. Bir dünya rekoru çıkması çok önemli. Bazen saliseleri bile hesap edebiliyorsunuz. Rüzgarın çok sert esmemesi ve havanın yağışlı olmaması lazım. Yarınki hava durumu, rekoru veya alınacak dereceyi değiştirebilir. Bir saatin altında bir derecenin alınması bile dünyada çok ses getirecek bir iş olacak.' diye konuştu.

- 'Çipli koşucu sayısının artmasını istiyoruz'

Spor AŞ Genel Müdürü Özbayraktar, Türk sporcuların organizasyona ilgisinin her sene arttığını aktararak çipli sporcu sayısının çoğalmasını istediklerini belirtti.

Çipli koşuların sonuçlarını dünyaya resmi kayıt olarak verebildiklerini ifade eden Özbayraktar, 'Çipli koşucu sayısının artmasını istiyoruz, bunun için birçok organizasyon yapıyoruz. Bununla beraber seyirci katılımının da artmasını hedefliyoruz. Bir seyircinin özellikle maraton koşusunun son anlarındaki alkışı bile koşucuları inanılmaz motive edebiliyor.' dedi.

- 'Bütün İstanbulluları bekliyoruz'

Özbayraktar, etkinliğin İstanbullular ve İstanbul'un tanıtımı için yapıldığını ve bu keyfi onlarla yaşamak istediklerini kaydetti.

Koşunun, tarihi yarımadada yapıldığını ve birçok güzel görsele sahne olduğunu hatırlatan Özbayraktar, 'Trafiğin de olmadığı bir zamanda İstanbul'un bütün güzellikleri gözler önüne seriliyor. Çıplak bir gözle İstanbul'u seyretmiş oluyorsunuz. Tabii ki, bu ayrı bir keyif. Bütün İstanbulluları bekliyoruz. İnşallah yarın festival havasında, herkesin ilgi göstereceği bir organizasyon olacak.' değerlendirmesinde bulundu.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, yarın Yenikapı miting alanında başlayıp Balat istikametinden dönüşle yine Yenikapı'da son bulacak 21 kilometrelik parkurda koşulacak.
Kaynak: AA