TİKA'dan Senegal Futboluna Destek

TİKA, Senegal Spor Bakanlığına spor malzemeleri hibe etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Senegal Spor Bakanlığına spor malzemeleri hibe etti.

Senegal Spor Bakanlığında düzenlenen teslim törenine Senegal Spor Bakanı Matar Ba, Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, TİKA Dakar Program Koordinatörü Kutluhan Yücel ve spor bakanlığı çalışanları katıldı.

Bakan Ba, törende yaptığı konuşmada, TİKA’nın faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ TİKA, bakanlığımıza bu yıl ikinci kez destek veriyor. Yapılan hibe faaliyetleri, iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlıyor.” dedi.

Büyükelçi Arı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın, şubat ayında Senegal’e gerçekleştirdiği ziyarette Cumhurbaşkanı Macky Sall ile işbirliği yapılabilecek alanlar hakkında görüştüğünü belirterek “Ekonomik ve ticari alanlarda yatırımlar arttı. Spor alanında yatırımların geliştiğini görüyoruz. Örnek olarak Diamniadio ilçesinde Türk firmalar tarafından yapılan spor kompleksini gösterebiliriz” şeklinde konuştu.

Spor bakanlığına yapılan hibe hakkında AA muhabirine bilgi veren TİKA Dakar Program Koordinatörü Yücel, Senegal’in sporsever bir halk olduğunu, fakat gelir düzeyinin düşük olması nediyle spor altyapısının yetersiz olduğunu belirtti.

TİKA olarak Sengal sporuna destek vermek istediklerini ifade eden Yücel, “Bu kapsamda, Senegal Spor Bakanlığına 15 futbol takımı için 270 forma, tozluk, krampon, 30 futbol topu, 18 futbol kalesi filesi, 15 kaleci eldiveni verildi.” dedi.

Yücel, sözlerine şöyle devam etti:

'Özellikle bu projenin teslim töreninin geçen hafta İstanbul'da gerçekleştirilen ve iki ülke liderlerini bir araya getiren İslam İşbirliği Konferansı akabinde gerçekleştirilmiş olması iki ülke arasındaki işbirliğinin her alana yayıldığını göstermek açısından büyük anlam taşımaktadır.'
Kaynak: AA