Bakan Yılmaz Açıklaması Sanıyorlar Ki...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili, “Herkes sanıyor ki bu anayasaya Cumhurbaşkanımızın ihtiyacı var" dedi.

Bakan Yılmaz Açıklaması Sanıyorlar Ki...
ÖNSİAD’ın Esenler’de bulunan dernek binasında gerçekleşen kahvaltıya Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kulak, ÖNSİAD Genel Başkanı Rasim Erdoğmuş ve dernek üyeleri katıldı.

Kahvaltı sonrası konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başkanlık sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Herkes sanıyor ki bu anayasa Cumhurbaşkanımızın ihtiyacı var diye düşünüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptırmak isteyip de yaptıramadığı bir şey var mı? Partiyi kendisi kurmuş, Başbakanı kendisi göstermiş. Dolayısıyla Başkanlık talebi ve yeni anayasa talebi Tayyip beyin veya Sayın Cumhurbaşkanımızın talebi değil, bu milletin ihtiyacıdır. Allah göstermesin 7 Haziran’da bir koalisyon çıksaydı, koalisyonda çok net söylüyorum ne zaman gideceği de belli olmaz. Tek bir kişinin atamasından dolayı koalisyon hükümetlerinin bozulduğu görülmüştür bu ülkede. Bir bakanın istifa ettiği görülmüştür. Bir telekominikasyon kurumu kurulmuştur. Telekominikasyon kurumu ulaştırma bakanlığına bağlıydı. Kemal Derviş gelmişti. Kemal Derviş kendi dediği kurula girdi. Kendi bağlı olduğu Ulaştırma Bakanlığında Deniz Öksüz istifa etti” dedi.



“KOALİSYON PAMUK İPLİĞİNE BAĞLIDIR”

“Koalisyon pamuk ipliğine bağlıdır” diyen Yılmaz, “Eğer 7 Haziran’daki devam etseydi Türkiye sıkıntıya düşerdi. 14 yıllık dönemde AK Parti tek parti olduğu dönemde bulunduğu için herhalde bunları konuşmasak deniliyor ama bizden sonraki nesillere böyle bir sıkıntılı dönemi bırakmamak için mutlaka yeni bir anayasa şart. Dolayısıyla bunu kabul edersek Türkiye için yeni bir anayasa şart. Hiç bir şeyi değiştirmesek bu anayasayı alsak yeniden yazsak bile en azından bu milletin vekilleri tarafından sivil bir anayasa yapılmış olması dahi başarıdır. Çünkü bunlar anayasa yapamazlar. Geçmişte bir şekilde vesayet altında olanlar biz anayasa yapamayız diyenler var. Veya bu meclis anayasa yapamaz diyenler var. İşte onları bu yapamaz dediklerinin doğru olmadığı göstermek için bile aynı anayasayı yazsak. Bu milletin temsilcilerinden çıkmış bir anayasa ile bu ülkeyi yönetmek bu millete farklı bir öz güven daha kazandıracaktır” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda ÖNSİAD Yönetim Kurulu tarafından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a hediye takdim edildi. Program daha sonra hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Kaynak: İHA