Çocuklar Bayramı 'Bayram Gibi' Yaşasın Diye

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki 105 Sokak'ta yaşayanlar, terzi Salih Yazgan'ın girişimiyle imece usulü çalışarak sokaklarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Türk bayrakları ve balonlarla süsledi Kutlamalar kapsamında mahalle sakinleri 23 Nisan'da çocuklara ikram etmek üzere evlerinde yiyecekler hazırlayacak, sokak esnafı ve sakinlerin katkılarıyla çocuklara pamuk şeker alınacak.

SABRİ KESEN - Marmaris ilçesi Kemeraltı Mahallesi 105 Sokak'ta sakinleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sokağı Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve kırmızı beyaz balonlarla süsledi.

Sokakta hem evi hem de terzi dükkanı bulunan Salih Yazgan'ın ilkini geçen yıl organize ettiği ve geleneksel hale getirmeyi planladığı sokak süslemesi ve çocuklar için eğlencenin hazırlıklarına bu yıl da başlandı. Mahallede evi ve iş yeri bulunan vatandaşlar, Yazgan'ın girişimleriyle 105 Sokak'ı yüzlerce Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle donattı.

Çocukların kendi elleriyle çizip boyadıkları ve üzerinde '23 Nisan Kutlu Olsun' yazılı bez afiş de sokağa asıldı. Kutlamalar kapsamında mahalle sakinleri 23 Nisan'da çocuklara ikram etmek üzere evlerinde yiyecekler hazırlayacak. Sokak esnafı ve vatandaşların katkılarıyla çocuklara ikramlıklar ve pamuk şeker alınacak.

Sokak sakinleri, '105 Sokak' adının '23 Nisan' olarak değiştirilmesi için de Marmaris Belediyesine başvurmaya hazırlanıyor.

- 'Amaç çocuklara bayrak sevgisini aşılamak'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı minikler için şenlik havasına dönüştürmek için ilk adımı atan Salih Yazgan, AA muhabirine, çocuklara bayrak sevgisini aşılamayı ayrıca onlara bayramı 'bayram gibi' yaşatmayı istediğini söyledi.

Çocukluğunda yaşadığı 23 Nisan Bayramı'nı hiç unutamadığını ve bugünün çocuklarına da bir benzerini yaşatmayı amaçladığını anlatan Yazgan, 'Neşe dolu 23 Nisan çocuklarımıza çok güzel bir armağan olacak. Her sene de devam ettireceğiz. Sokak kutlamalarını geleneksel hale getirmeyi istiyoruz.' dedi.

Yazgan, çocukların geçen yıl olduğu gibi bu yıl da mutlu bir bayram geçirmeleri için hazırlıkları günler öncesinden tamamladıklarını ifade etti.

105 Sokak sakinlerinden Semahat Ustabaş ise Salih Yazgan'ı başlattığı şenlik için kutladı. Ustabaş, 'Ülke sevgisi, bayrak sevgisi içinden geldiği için yaptığını biliyoruz. Bizleri mutlu ediyor bu durum.' diye konuştu.

- 'Bütün komşularımı kutluyorum'

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel de 105 Sokak'ın geçen yıl izin alınarak süslendiğini, bu yıl da sokak sakinlerinin terzi Salih Yazgan önderliğinde hazırlıklarını yaptığını söyledi.

Kaymakamlık konutunun 105 Sokak'a komşu sokakta olduğunu, bütün komşularını ve sokağı süsleyenleri kutladığını belirten Yüksel, yapılan çalışmanın 'örnek' olduğunu vurguladı. Yüksel, 'Bayram yeri havası aldı sokağımız. Önemli olan bayramlara vatandaşlarımızın katılımıdır. Protokol töreninden ziyade coşkulu olması, çocukların bayramı olması, neşeli havada olması gerekir. Çocuklarımız kendilerine bir bayram hediye edildiğini anlamalı, ona göre yetişmeli.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA