Kayseri Ve Sivas'ta Kültür Sanat

Sivas Devlet Tiyatrosu'nun 'Kuaförde Bir Gün' adlı oyunu seyirciyle buluşacak.

Kayseri ve Sivas'ta kültür sanat etkinlikleri nisan ayında da devam edecek.

Etkinlikler kapsamında, Kayseri'nin Talas ilçe belediyesi tarafından 'Yaman Dede Ödül Töreni ve Yazar Sadık Yalsızuçanlar ile Söyleşi' programı düzenlenecek.

Yarın Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde saat 19.00'da başlayacak programda, Yalsızuçanlar'ın Yaman Dede'yi konu alan 'Diyamandi' adlı kitabını okunacak ve düzenlenen sınavda başarılı olan öğrencilere ödülleri verilecek.

Öte yandan, Türk dünyasının ünlü gruplarından 'Erturan' 6 Nisan'da Erciyes Üniversitesinde konser verecek. Sabancı Kültür Sitesi'ndeki konserde Erturan Grubu, saat 19.00'da sahne alacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde ise birçok etkinlik düzenleyecek.

Bu etkinliklerden ilkinde yazar Ferudun Özdemir, cumartesi günü Hunat Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 13.00'te 'Sosyal Medya ve İletişim' konulu söyleşiye katılacak.

2, 3 ve 4 Nisan günleri ise Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'Salon Sirki' gösterisi düzenlenecek. Gösteriler saat 13.30 ve 19.30'da izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu da pazar günü Şehir Tiyatrosu'nda 'Osmanlı'da Peygamber Sevgisi' adlı söyleşide sevenleriyle bir araya gelecek.

- Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), 'Kuaförde Bir Gün' adlı oyunu seyircisiyle buluşturacak.

SDT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, beğeni toplayan oyunlarıyla Anadolu seyircine perde açan Sivas SDT, Sivaslı sanatseverleri Trabzon, Ankara ve Adana Devlet Tiyatrolarının başarılı oyunlarıyla buluşturmaya devam ediyor.

SDT, bu hafta Ankara Devlet Tiyatrosu’nun beğeni toplayan 'Kuaförde Bir Gün' adlı oyunuyla perde açacak.

Pervin Ünalp’ın yazıp, yönettiği oyun, sıradan insanların, hayallerini gerçekleştirmek için kalkıştıkları soygunun trajikomik öyküsünü ele alıyor.

2 perdeden oluşan oyun, bugün ve yarın saat 19.30’da, cumartesi günü ise saat 14.00 ve 19.30’da tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

SDT, 6-9 Nisan'da ise 'Bremen Mızıkacıları' adlı çocuk oyunu ve 'Nikah Kağıdı' adlı oyunla sahne alacak.
Kaynak: AA