BEÜ'de, 'Susuz Dünya' Belgesel Filmi Gösterimi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Çevre Kulübü ve Genç TEMA üyeleri tarafından, 'Susuz Dünya' belgesel filminin gösterimi yapıldı.

BEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) Konferans Salonu'nda düzenlenen gösterimde konuşan Bitlis TEMA Vakfı İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hülya Durmaz Bekmezci, 22 Mart 1992'de 'Birleşmiş Milletler (BM) Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımların atılmasının teşvik olması amacıyla bu günün 'Dünya Su Günü' olarak kabul edildiğini anımsattı.

Genç TEMA olarak üniversitede çalışmalar planlayarak yürüttüklerini bildiren Bekmezci, şunları ifade etti:

'Çalışmalarımızda okul ziyaretleri, yeni üye kayıtları, bağış toplama ve farkındalık yaratma gibi faaliyetler mevcut. Gücümüzü sizlerden alıyoruz ve sizleri genç tema üyesi olmaya davet ediyoruz. Yaptığımız iş, ağaçlandırmanın da ötesinde daha çok etrafa farklı bakan insanlar yetiştirmektir. Ağaçlar bizim için önemli. Ekilebilir tarım arazilerini koruyabilmemiz, sağlıklı gıdalara ulaşabilmemiz ve sağlıklı hayat solmak için önemlidir. Değişen meteorolojik olaylar sebebiyle yapılan uyarılarda, yazın ciddi su sıkıntısı yaşayacağız. NASA'nın yaptığı uyarılara göre ise son 900 yılın en zorlu yılları bizi bekliyor. 1998 yılından bu yana su kıtlığı sorunumuz var. Bu artarak devam ediyor. İzleyeceğimiz bu filmin dünyanın birçok yerinde suyun olmaması ya da fazla olmasıyla ilgili farkındalık yaratacağını umuyorum.'

Ardından kuraklığa konusunda farkındalık yaratmak için Fransız yönetmen Yann Arthus Bertrand'ın hazırladığı 'Susuz Dünya' belgesel filminin gösterimi yapıldı.

Kaynak: AA