Bolu'da Vatandaş Memnuniyeti Toplantısı

Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında 'Vatandaşlara daha iyi ve kaliteli nasıl hizmet sunulabilir?' toplantısı düzenlendi.

Valilik Abant Toplantı Salonu'ndaki programda konuşan Baruş, vatandaş memnuniyetine önem verdiklerini belirtti.

Kamu hizmeti verdiklerini aktaran Baruş, 'Kamu hizmeti de devletin vatandaşın hayatını kolaylaştırmak ve ihtiyacı olan temel hizmetleri sağlamak için yürüttüğü faaliyetlerin adıdır. Kamu hizmetlerinin yürütülmesi konusunda hepimize tevdi edilmiş görevler var. Mevzuatta ve devletimizin çıkarmış olduğu alt düzenlemelerle hepimize yüklediği görevler var' ifadesini kullandı.

Baruş, yöneticilerin görev ve sorumluluklarının çift yönlü olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

'Bir taraftan devlet ile hükümetimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirirken diğer taraftan ise kamu hizmetlerinde vatandaş memnuniyetinin artırılacağı, vatandaşımızın ihtiyaçlarının zamanında ve yerinde görüleceği bir anlayışın yerleştirilmesi çok önemli. Bize verilen sorumluluklar belli meziyetlere sahip olduğumuz için verilmedi. Yönetici konumuna gelmiş bir arkadaşımız, bu mevkiyi hak ettim, benim özel meziyetlerim var, o yüzden buraya geldim gibi düşüncelerde olmamalı.'

Kendilerinin birer emanetçi olduğunu anlatan Baruş, devletin ve devlet büyüklerinin kendilerine güvenerek bu görevleri tevdi ettiğinin altını çizdi.

'Vatandaşa daha kaliteli hizmeti nasıl götürürüz bunun endişesi içinde olmamız gerekiyor' diyen Baruş, şöyle konuştu:

'Yoksa yönetici olmanın bir anlamı yok. Rutin olarak yürütülen işler sorumluluğumuzu yerine getirme yönünde yeterli kabul edilecek işler olmayacaktır. Dolayısıyla biz artık bize verilen görevleri toplumun hizmet ihtiyacına yönelik en iyi şekilde nasıl yorumlayabiliriz, nasıl yerine getirebiliriz kaygısı içinde olmamız gerekiyor. Bu konularda endişesi olan arkadaşlarımız varsa ki olmalı o zaman normal rutin görevlerimiz dışında bu kaliteli hizmeti nasıl sunarız düşüncesi içerisinde geliştireceğimiz düşünce ve projeler çok önemli.'

Daha sonra 2016 yılında hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili sunum yapıldı.

Kaynak: AA