Erzurum'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Erzurum'da Darul Erkam Kur'an Okulu Derneği ile İnfak Mağazaları işbirliğiyle toplanan gıda, giysi ve ilaçtan oluşan yardım malzemeleri, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere Kilis'e gönderildi.

Erzurum'da faaliyet gösteren Darul Erkam Kur'an Okulu Derneği ile İnfak Mağazaları işbirliğiyle Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine, gıda, giyim ve ilaçtan oluşan yardım malzemeleri gönderildi.

Esed rejiminin Rusya desteğiyle düzenlediği saldırılar sonucu evlerini terk ederek Türkiye sınırındaki kamp bölgelerine göç eden Bayırbucak Türkmenleri için Darul Erkam Kur'an Okulu Derneği ile İnfak Mağazaları işbirliğiyle düzenlenen yardım kampanyasında, çeşitli kuru gıda, giysi ve ilaçlardan oluşan 10 çuval malzeme toplandı.

Toplanan yardım malzemeleri Türkiye-Suriye sınırında zorlu koşullarda yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere kargoyla Kilis'teki Yardım Eli Derneği'ne gönderildi.

Darul Erkam Kur'an Okulu Derneği Başkanı Ümmet İlhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurumlu hayırseverlerin desteğiyle Türkiye-Suriye sınırındaki 3 bin 500 kişilik kampa yardım gönderdiklerini belirterek, 'Erzurum'daki kardeşlerimizle beraber bu hareketi başlatıp Kilis'teki Yardım Eli Derneği'ne bu yardımları gönderdik. Onlar da kampa iletecekler. Biz bugün, kısmi, az seviyede bir yardım yapıyor gibi görünsek de niteliği itibariyle büyük bir hareket başlattığımızı düşünüyoruz' dedi.
Kaynak: AA