14. Avrupa Spor Bakanları Toplantısı

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Boynukalın: 'Oturumlarda ve ikili görüşmelerde doping ve şikeyle mücadele konusunda kendi tecrübelerimizi aktarmak ve sporda temizlik noktasında Avrupa'nın diğer ülkeleriyle beraber bir tecrübe ve bilgi paylaşımıyla en iyi yola nasıl girilebileceği hakkında görüşmeler yapacağız'.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Türkiye'nin, şike, sporda temizlik ve ahlak üzerine ciddi çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen 14. Avrupa Komisyonu Spor Bakanları Toplantısı'na katılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Boynukalın, Avrupa Komisyonu ve Olimpik Komite yetkililerinin yanı sıra 50'ye yakın ülkeden üst düzey katılımcının konferansta yer aldığını belirterek, ''14'üncü Avrupa Spor Bakanları toplantısına katıldık. Toplantının ana başlıkları şike, doping, sporda ahlak ve iyi yönetim konuları. Sabahki oturumda ana başlıklar üzerinden dört sunum yapıldı. Toplantıya olimpik komitenin yanı sıra Avrupa Komisyonundan da katılım var. Yaklaşık 50 ülkenin bakan düzeyinde temsili ile bu toplantı düzenleniyor.'' dedi.

Türkiye'de doping ve şikeye karşı ciddi çalışmaların sürdürüldüğüne dikkat çeken Boynukalın, şöyle konuştu:

'Biz de Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) yönetim kurulu üyesi olması nedeniyle bu sürecin içerisinde aktif bir şekilde yer alıyoruz. Özellikle doping, şike, sporda temizlik ve ahlak üzerine ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Burada özellikle oturumlarda ve ikili görüşmelerde doping ve şikeyle mücadele konusunda kendi tecrübelerimizi aktarmak ve sporda temizlik noktasında Avrupa'nın diğer ülkeleriyle beraber bir tecrübe ve bilgi paylaşımıyla en iyi yola nasıl girilebileceği hakkında görüşmeler yapacağız.''

Konferansın açılışında konuşan Avrupa Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Gabriella Battaini Dragoni, hükümetlerin uyuşturucu ve yolsuzluk konusunda kararlı adımlar atması gerektiğini vurgulayarak, ''Halihazırda düzenlenen spor bakanları toplantısı çok önemli çünkü ulusal hükümetlerle ortak paydada buluşup, ortak hukuk kuralları oluşturmak gerekli. Tüm hükümetler, spor müsabakalarına etkiyi yasaklayan Macolin Anlaşmasını parlamentolarında onaylamalı. Aksi takdirde sorunların çözümü konusunda herhangi bir ilerleme kaydedilemez.'' ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spordan Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Tibor Navracsics ise spordaki mevcut problemlerin sadece atılacak ortak adımlarla çözülebileceğine dikkat çekerek, 'İnsanların spora olan inancını tekrar geri kazandırmak gerekli. Spordaki güncel sorunlar sadece ortak adımla çözülebilir. Doping ile daha etkili mücadele edilmeli.' diye aktardı.

Kaynak: AA