'Fil' Hastası Anne Eve Hapsoldu
Diyarbakır’da 5 yıl önce ‘fil’ hastalığına yakalanan ve gittikçe kilo alan 51 yaşındaki 7 çocuk annesi Nebahat Ateş, hastalığı nedeniyle eve hapsolduğunu ve ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirterek, tedavi ettirilmesini istedi.

Çocuklarına yardımcı olamadığını anlatan Ateş, “Onlar da benim gibi çaresiz. 7 çocuğum var. Evi temizleyemiyorum. Çocuklarım da eşim de işsiz boşta. Engelli çocuklarımın bakım maaşını alıyorum. Uyuyamıyorum. Sırtımı kanepeye yaslayıp, uyumaya çalışıyorum olmuyor. Kendimi top gibi yuvarlayarak hissediyorum, ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Tedavi olmak istiyorum” dedi.
Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, Ateş ailesine yaklaşık 6 yıl önce maddi yardımda bulunulduğunu belirterek, konuyla ilgili çalışma başlatılacağını kaydetti.
