Samsun'da Dolandırıcılık Yapan 'Sahte Polisler' Çorum'da Yakalandı

Samsun'da, telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp terör örgütünce hesaplarının ele geçirildiğini söyledikleri kişiden yaklaşık 100 bin liralık ziynet eşyası, bin avro ve bin 500 dolar aldıkları öne sürülen iki kişi, Çorum'da yakalandı

Samsun'da, telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp, terör örgütünce hesaplarının ele geçirildiğini söyledikleri kişiden yaklaşık 100 bin liralık ziynet eşyası, bin avro ve bin 500 dolar aldıkları öne sürülen 2 kişi, Çorum'da yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Samsun'da dolandırıcılık yaptıkları belirlenen Çetin K. (21) ile Hamza S'nin (26), otobüsle Samsun'dan Ankara'ya gittiklerini tespit eden Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durumu Çorum Emniyet Müdürlüğüne bildirdi.

İhbar üzerine çevre yolundaki bir kavşakta uygulama noktası oluşturan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin içerisinde olduğu otobüsü durdurdu. Polis tarafından gözaltına alınan şüphelilerin bagaj ve üst aramasında, bir poşet içerisinde Samsun'da dolandırıcılık suretiyle elde ettikleri iddia edilen ziynet eşyası ve paralar bulundu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Samsun'dan gelen polis ekibine teslim edildi.

Şüphelilerin Samsun'da, "terör örgütü tarafından hesaplarının ele geçirildiğini" söyledikleri bir kişiden yaklaşık 100 bin lira değerinde ziynet ve kıymetli eşyalar ile bin avro ve bin 500 dolar aldıkları tespit edildi. Şüphelilere para ve ziynet eşyalarını verdikten sonra dolandırıldığını anlayan kişinin durumu polise bildirmesi üzerine şahısların yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.
Kaynak: AA