ABD, Putin'i ilk kez yolsuzlukla suçladı
Amerikan yönetimi, Rusya Devlet Başkanı Putin'i ilk kez açık şekilde yolsuzlukla suçlayarak, bu durumun "çok, çok uzun yıllardır" bilindiğini kaydetti

'40 MİLYAR DOLARI VAR'
Rus araştırmacı-gazeteci Stanislav Belkovsky ise, 'Gizli kaynaklarımdan elde ettiğim bilgiye göre, Putin'in 40 milyar dolar değerinde bir mal varlığı var. Bunun hepsi elbette nakit değil' açıklamasında bulundu. Belkovsky'ye göre, Putin şu anda Avrupa'nın en zengin kişisi, dünyadaki ise en zengin insanlardan biri.
35 MİLYON DOLARLIK HEDİYE YAT
Rus liderin zenginliği ve mal varlığı tartışmalarına geçmişte Rus şirketi Sovcomflot'ta üst düzey yöneticilik yapan Dmitri Skarga da katıldı. Skarga, İngiliz futbol kulübü Chelsea'nın Rus patronu Roman Abramoviç'in Vladimir Putin'e 35 milyon değerinde bir yat hediye ettiğini ileri sürdü. 'Olimpia' adlı yatın 57 metre uzunluğunda olduğu ve ultra-modern özellikler taşıdığı kaydedildi. Kremlin Sarayı ise iddia hakkında 'Uydurma' demekle yetindi. Abramoviç'in avukatları da söz konusu haberi 'spekülasyon' olarak tanımladı.
