İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik İhlalleri

KUDÜS - Filistin 1948 İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, İsrail'in zaman veya mekan olarak bölme planına karşı Mescid-i Aksa'yı korumayı sürdüreceklerini bildirdi.

Salah, yazılı açıklamasında, "İsrail işgal güçlerinin, zaman veya mekan olarak bölme planlarına ve günün birinde enkazı üzerine bir tapınak inşa etme hayallerine karşı Mescid-i Aksa'yı korumaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

İsrail tarafından dile getirilen hiçbir tehdide boyun eğmeyeceklerini kaydeden Salah, tekbir seslerinin, itikafta bulunanların veya murabıtların Mescid-i Aksa'daki varlığının devam edeceğini belirtti.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in, "Hamas, İslami Hareket ve Raid Salah, Kudüs ve çevresindeki terörün kaynağıdır" yönünde açıklamalar yaptığını bildiren Salah,  kendisinin de "idari tutukluluk yahut zorunlu ikamet " gibi çeşitli cezalarla tehdit edildiğini açıkladı.

Salah, Kudüs ve Mescid-i Aksa için tüm bedelleri ödemeye hazır olduklarını ifade ederek, "İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, Savunma Bakanı Moşe Yalon veya Başbakan Binyamin Netanyahu dahil Allah'tan başka hiçbir kimseden korkmadıklarını" kaydetti.

Filistinliler, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik artan ihlallerinin asıl hedefinin, Mescid-i Aksa Külliyesi'nin mevcut hukuki statüsünü değiştirmek ve burayı "Yahudilerle Müslümanlar arasında bölmek" olduğunu ileri sürüyor.

Kaynak: AA