Söke'de İlköğretim Haftası Kutlamaları

Söke’de ilköğretim haftası törenlerle kutlandı. Törenler ilk olarak çelenk sunumu ile başladı.

Söke'de İlköğretim Haftası Kutlamaları
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na sunulduğu törene Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’da katıldı.

Çelenk sunum töreninin ardından Yenidoğan Mahallesi 75. Yıl İlk ve Orta Okulu’ndaki törene geçildi. Törene İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, İlçe jandarma Komutanı Tolga Baş, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Düzalan, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Yeniusta, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı Yenidoğan 75. Yıl İlk ve Orta Okulu Müdürü Ünsal Gezgin yaptı. Coşku ve heyecan içinde olduklarını belirten okul Müdürü Ünsal gezgin; “Türkiye Cumhuriyeti Başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyine aklın ve bilimin ışığında ulaşılacaktır. Amacımız vatan ve bayrağını seven, sahip çıkan, bilgiyi paylaşan, teknolojiyi üreten, dinamik ve özgüvenli nesiller yetiştirmek olmalıdır” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın ise konuşmasında Söke’de eğitim yılının ilk gününde Bin 324 öğrencinin anaokulu, Bin 627 öğrencinin ilkokul ile tanıştığını söyledi.

Aydın Söke’de 7 Bin 8 öğrencinin ilköğretim, 7 Bin 866 öğrencinin orta, 7 Bin 186 öğrencinin lise düzeyinde olmak üzere toplam 22 Bin 90 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.

Yeni eğitim yılının hayırlı olması dileklerini ileten İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu konuşmasında; “Söke’de 3 bin civarında çocuğumuz okul ile tanışıyor. Heyecan yaşıyorlar belki aileleri daha fazla heyecan içinde. Velilerimiz emin olsunlar öğretmenlerimiz en az sizin kadar sıcak kucaklayacaklardır” dedi.

Kaymakam Kurtbeyoğlu konuşmasında öğrencilere çalışmayı öğütlerken, öğretmen ve velilere de çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından okulun 8. Sınıf öğrencileri, 1. Sınıf öğrencilerine çiçek vererek; ‘hoşgeldiniz’ dedi.

Törende okul öğrencilerinden Ahmet Yiğit Şimşir şiir okurken, yine okul öğrencilerinden Sıla Kasap günün anlamına ilişkin konuşma yaptı.

Yapılan törenin sonunda İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın başta olmak üzere protokol üyeleri birinci sınıf öğrencilerini dersliklerinde ziyaret ederek, başarılar diledi.
Kaynak: İHA