'Afyon Kirazı Çin Pazarına Girecek'

TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Beşer: "Afyon kirazı, inşallah 2016 yazında ilk kez Çin pazarına girecek"

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Beşer, Afyon kirazının 2016 yılında ilk kez Çin pazarına gireceğini bildirdi.

Beşer, yaptığı yazılı açıklamada, TOSYÖV olarak Afyonkarahisar kirazının Çin'e satılabilmesi adına 3 yıldır emek verdiklerini belirtti.

Bu konuda başta AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun çok büyük katkılar sunduğunu ifade eden Beşer, şunları kaydetti:

"Özellikle Afyonkarahisar-Çin hattında diyaloğun gelişmesi adına verdikleri destekleri asla unutmayacağız. Afyon kirazı, inşallah 2016 yazında ilk kez Çin pazarına girecek. Bu konuda Çin Halk Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Ankara eski Büyükelçisi Gong Xiaosheng’in çabaları da büyük. Sayın Büyükelçi birkaç kez davetimiz üzerine Afyonkarahisar’a geldi. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ve Milletvekilimiz Halil Ürün, Çin’in Ankara’da düzenlenen kültürel ve milli etkinliklerine katılarak Afyonkarahisar-Çin hattında samimi ilişkilerin oluşmasına müspet katkı sundular. TBMM ve hükümet nezdinde katılımın olması Çin’in de Afyonkarahisar ilgisini artırdı. Üç yıldır atılan adımlar sonuç vermedi. TOSYÖV olarak Afyonkarahisar'dan Çin’e kiraz ihracatı için gerek diplomatik, gerekse yasal anlamda gerekli düzenlemelerin yapılmasında ciddi emek harcadık. İki ülke arasında gerekli anlaşmalar imzalandı. İnşallah Afyonkarahisar’dan toplanan kirazın Çin’e ulaştığı günleri de kısa sürede göreceğiz."
Kaynak: AA