Alanya'da Yaşanan Olaylar Dünya Basınında

Alanya’da yaşanan teröre tepki yürüyüşünün ardından çıkan olaylar Danimarka, İsveç ve Norveç’teki medya organlarında geniş yer buldu. Olaylar sırasında Alanya’da tatilde bulunan bazı Norveçlilerin taş isabet ederek yaralandığı haberlerinin bu ülkelerde yer bulması üzerine Alanya turizmcileri ve ilçede tatil yapan o ülkenin vatandaşlarından cevap geldi.

Alanya'da Yaşanan Olaylar Dünya Basınında
Geçtiğimiz Salı günü ‘teröre tepki’ yürüyüşünün ardından çıkan olaylarda, bazı iş yerlerine saldırılarak kundaklanmış ve birçok iş yerinde maddi hasar oluşmuştu. Olayların ardından Danimarka, İsveç ve Norveç basını Alanya’da tatil yapan vatandaşlarının yaralandığını iddia eden haberlere yer vermişti.

ALTİD BAŞKANI ŞİLİ: "HABERLER ABARTILIYOR"

Çıkan haberleri değerlendiren Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı (ALTİD) Burhan Sili haberlerin abartıldığını belirterek, “Alanya’da yaşananları değerlendirdiğimizde, demokratik hakkını kullananların normal şartlar altında yapacakları demonstrasyon gösteriler, yürüyüşler gibi şeyler aslında tüm Avrupa ve dünyada da son derece doğal karşılanan olaylardır. Bunların ötesinde gerçekleştirilen saldırılar, camları kırmalar gibi olaylardan gelen bir sıkıntımız var. Zaten insanları rahatsız eden unsurlar da bunlardır. Tüm bu sürece baktığımızda aslında hiç bir yerli ve yabancı turistin zarar görmediğini gözlemliyoruz. Misafirlerimize baktığımızda onlarında bu olayı takip ettiğini, herhangi bir sıkıntıya düşmeden çarşıda pazarda dolaşabildiklerini ve sonrasında otellerine gittiklerini gözlemliyoruz" dedi.

İskandinav medyasında çıkan haberlere de değinen Burhan Sili, “Bu olaylar nasıl tezahür ediyor ve yabancı basında çıkan haberleri değerlendirdiğimizde ve tur operatörleriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde ise evet, bir endişe var ama genel anlamda bir iptal durumu söz konusu değil. Ya da ’Ben buradan biran önce gitmek istiyorum’ diyen insanların sayısı korkulacak derecede değil. Tatil yapan insanlar buradaki olayların kendilerine zarar verilmeden gerçekleştiğini gözlemlediler. Bu anlamda güvenlik güçlerimiz son derece duyarlı davrandı. İptaller söz konusu değil fakat rezervasyonlarda belirli bir seviyede yavaşlama söz konusu. Bunlarında olayların yatışması ve hayatın normale dönmesinin ardından normal seyrine döneceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yürüyüşü ve olayları gördüğünü anlatan 44 yaşındaki Danimarkalı turist Lena Mondrup ise “Olaylarda bize yönelik herhangi bir taşkınlık olmadı. Olaylar boyunca oteldeydik. Otel çalışanları ve tur acentesi bize konuyla ilgili bilgiler vererek bizi güvende hissettirdiler. Olayların bitmesiyle normal tatilimize devam ettik. Sahile, havuza eğlence yerlerine gitmeye devam ediyoruz. Danimarka’da yayınlanan haberleri haberlerde okudum fakat ben yazılanlar gibi bir şey görmedim. Sadece yetkililer bize olayların olduğu yerlerde bulunmamızı söyledi” dedi.

Kaynak: İHA