EGOD Yönetim Kurulu Başkanı İduğ Açıklaması

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, otomobil satışlarında 2015'in ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yakalanan yüzde 49'luk artışın sürdürülebilmesi ve 2016 yılının kayıp yılı olmaması için hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini belirtti.

Mustafa İduğ, yaptığı yazılı açıklamada, otomotiv sektörünün Türkiye'de hala hükümetin kurulmamasından etkilendiğini savunarak, siyasi istikrarın sağlanmasıyla sektörde satış hızının devam edeceğini söyledi.

Temmuz ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49'luk bir artışla, yaklaşık 517 bin otomobil ve hafif ticari araç satıldığını dile getiren İduğ, siyasi istikrarın sağlanmasından sonra yılın kalan 5 ayında satışların istenilen seviyeye çıkabileceğini ileri sürdü.

Siyasi istikrara bağlı olarak dövizde gevşeme olacağı, satış hızının da devam edeceğini ifade eden İduğ, şu görüşlere yer verdi:

"Dış ilişkilerle ilgili ertelenen birçok konudan dolayı bir an önce hükümet kurulması şart oldu. Belki otomobil piyasası değil, ancak ekonomimiz 2015 yılını kaybetti. Herhangi bir koalisyon kurulmaması halinde 2016'nın ilk 6 ayını kaybetmemek için kasım ayında seçim ve yeni hükümetin kurulmasını bekliyoruz"

Kaynak: AA