Uşak Üniversitesi'ne Yabancı Öğrenci İlgisi

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, uluslararası kurum olma hedefi doğrultusunda yürüttükleri çalışmalar sonucunda yabancı uyruklu öğrenci sayısının her geçen yıl katlanarak arttığını söyledi.

Rektör Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada Uşak Üniversitesi'nin kısa sürede nitelikli eğitim anlayışıyla Türkiye'de ve dünyada tercih edilen bir üniversite olmayı başardığını belirtti.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)  sonuçlarına göre Uşak Üniversitesi'nin fakülte ve merkezdeki yüksekokullarında yüzde yüz, ilçedekilerde ise yüzde 96 doluluk oranına ulaştığını kaydeden Çelik, yurt içinde ve dışında üniversiteler arasındaki rekabetin her geçen gün arttığına da dikkati çekti.

Yüzde yüz doluluk oranına ile Türkiye'nin tercih edilen üniversiteleri arasına girmeyi başardıklarını ve bununla gururlandıklarını aktaran Rektör Çelik, yurt dışında Türkiye'ye okumaya gelen öğrencilerin de üniversitelerine büyük ilgi gösterdiğini, yabancı uyruklu öğrenci sayısının her yıl katlanarak arttığını ifade etti.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından bu yıl Uşak Üniversitesi'ne ayrılan 3 bin 26 kişilik uluslararası öğrenci kontenjana 93 ülkeden toplam 9 bin 849 yabancı uyruklu öğrencinin başvuruda bulunduğunu kaydeden Rektör Çelik, yabancı öğrenci tercihi yönünden de yüzde yüz doluluk oranına ulaşacaklarını bildirdi.

-On dilde tanıtım materyalleri hazırlandı

Dünyanın dört bir yanından öğrenci çekmek için 10 dilde tanıtım materyalleri hazırladıklarını, bunları Dışişleri Bakanlığı, elçilikler, konsolosluklar ve uluslararası fuarlar aracılığıyla dağıttıklarını aktaran Rektör Çelik, yabancı öğrenci sayısının daha da artmasını istediklerini ifade etti.

"Üniversitemiz, uluslararası öğrencileri ve hocalarıyla birlikte bir dünya üniversitesi olma yolunda kararlılıkla ilerliyor" diyen Çelik, şunları söyledi:

"Yeni kurulan üniversitemiz kısa sürede böylesi bir başarıya ulaştı. Uşak Üniversitesi rekabetçi, girişimci, yenilikçi, tercih edilen ve kaliteye önem veren uluslararası bir konuma gelmesi amacıyla projeler üretiyor. Şu an İngilizce, Rusça, Arapça, Çince, Kazakça, Kırgızca, Sırpça, Azerice, Özbekçe ve Farsça tanıtım materyalleri hazırladık.  Bu yıl sonu itibariyle 21 dilde katalog hazırlamış olacağız.  Üniversitemizde şu an 49 ülkeden toplam 1933 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor. Bu yıl ise 93 ülkeden başvuru oldu. Önümüzdeki beş yılda Türkiye'de en fazla yabancı öğrenciye eğitim veren ilk üç üniversite arasına girmeyi hedefliyoruz"

-Ülkeler arasında köprüler kuruyoruz

Uşak Üniversitesi'nde öğrenim gören her 5 öğrenciden birinin yabancı uyruklu olduğunu kaydeden Rektör Çelik, Türkiye'de yüksek öğrenim de kalitenin her geçen gün arttığını, üniversitelerin de nitelikli yabancı öğrenci uyruklu öğrenci çekmeye başladığını belirtti.

Yabancı öğrenciler arasındaki etkileşimin ülkeler arasında da köprü oluşturduğunu ifade eden Çelik, "Bu yıl yüze yakın ülkeden yaklaşık 5 bin yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde öğrenim görecek. Bu öğrenciler birbirlerinden dillerini, kültürlerini, yaşam tarzlarını öğrenecek. Yüksek öğretim ile kardeşlik, barış, bilim, kültür köprüleri kuruluyor. Bu çok önemli ve memnuniyet verici bir durum" dedi.

Dünyanın dört bir yanından öğrenci çektiklerini kaydeden Çelik, üniversitelerinde eğitim gören öğrenci uyruklarının bazılarını ise Amerika, Almanya, İsviçre, Fransa, Hollanda, Norveç, Yunanistan, Avusturya, Azerbaycan, Kosova, Bosna Hersek, İsrail, Sırbistan, Rusya, Avustralya, Ukrayna, Türkmenistan, Tacikistan, Kazakistan, Kırgızistan, Çin, Suriye, Suudi Arabistan, Cezayir, Orta Afrika Cumhuriyeti, Sierra Leone, Surinam, Malabi, Mali, Eritre, Cibuti, Moritanya, Güney Afrika Cumhuriyeti olarak sıraladı.

Kaynak: AA