Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş Açıklaması

"Saadet Partisi'ne her zamankinden daha fazla ihtiyaç var"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, partilerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi.

İriş, partisinin Edirne İl Başkanlığında düzenlediği toplantıda, 7 Haziran seçimlerinden bu yana hükümetin kurulamadığını anımsattı.

Milletin oyuyla meclise giren partilerin, parti menfaatlerini, ülke insanının menfaatlerinin önünde tuttuğunu öne süren İriş, "Geçmişten ders alınması gerekiyor. Yüz yıl önce yaşananlara baktığımızda ne kadar da bugüne benziyor. Sevr dayatılmış ve o ortamda bile hükümet kurma dayatmaları var, aynen bugünlere benzer şekilde" dedi.

İriş, 1973 seçimlerinde Milli Görüş'ün temsilcisi olan Milli Selamet Partisi'nin parlamentoya girdiğini, o zamanın Adalet Partisi'nin, "Hükümet kurmuyorum, millet bana muhalefet görevi verdi" dediğini anımsattı.

O günkü Milli Selamet Partisi'nin Cumhuriyet Halk Partisi ile hükümet kurduğunu hatırlatan İriş, "Bunları ibret olsun söylüyorum. O hükümet çok muazzam başarılara imza attı. Hatta uyumun en güzelini gösterdi. Farklı tabanları temsil eden partiler çok güzel uyum içeresinde çalıştı ve bunlardan bir tanesi tarihe şanla yazılan Kıbrıs Barış Harekatı'dır" diye konuştu.

İriş, günümüzde de partilerin bir araya gelerek hükümet kurabileceğini ve Saadet Partisi'nin de buna hazır olduğunu belirterek, "Saadet Partisi'ne her zamankinden daha fazla ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA