26 Yıl Önce Mezun Olduğu Okula Proje Yaptı

Kırşehir’de Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 26 yıl önce mezun olduğu okul için proje hazırlayarak hayata geçirdi.

26 Yıl Önce Mezun Olduğu Okula Proje Yaptı
Temel atma töreninde konuşan Bahçeci, “Baraka halinde bir binada okuduk. Şimdi ise 3 yıl süren bir hazırlık çalışmasından sonra ’Arkeopark’ projemizin temel atma törenini yapıyoruz” dedi.

Kırşehir’in bilinen en eski höyüklerinden bir tanesi olan Kalehöyük’de gerçekleşen temel atma töreninde konuşan Bahçeci, “Anadolu’nun en önemli höyüklerinden bir tanesi olan Kalehöyük’de çalışmalara başladık. Bölge üzerinde kazı çalışmaları devam ediyor. Bu bölgeden önemli eserlerde çıkartıldı” diye konuştu.

Bahçeci konuşmasını şöyle sürdürdü; "Kırşehir’in cazibe merkezlerinden bir tanesi olan alan üzerinde bir okul bulunmakta ama mevcutta bulunan okulun çürük raporu da mevcut, okulun yerine kazıların devam etmesi için kazı bölgesinde çalışma yapanların konaklayacakları bir alan olacak. Bölgede çay bahçeleri, kafeler, dinlenme alanları, sergi alanları, da yeni yapılacak bina içerisinde yer alacak. Cami alanı çevresinde devam etmekte olan kazı çalışmaları da aralıksız şekilde bölgede devam edecek. Her bölümünde Kalehöyük’den şehrin her bölgesini izleme imkanına da sahip olacağız." Kırşehir için belirlenen hedeflerini de anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci; “Kırşehir’i bir bütün olarak geleceğe hazırlamak adına Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi haline getirme çalışmalarımız aralıksız şekilde devam edecek. Mevcutların yerine daha modern ve talebe göre alanlar oluşturduk. 150 bin nüfusa devam edecek şekilde faaliyetlerimiz var. Hızla büyüyen bir şehir ile birlikte hızla da gelişen bir Kırşehir var. İnşallah altyapı çalışmalarımız tamamlandığında geleceğe hazır hale gelmiş bir şehir olacak. Bu bir ekip işi bizlerde kurmuş olduğumuz ekiple çalışma alanımızı genişleterek hizmet etme gayreti içerisindeyiz”

Yapılan konuşmanın ardından temel atma törenine geçilirken törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Jan. Albay Murat Bulut, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA