ABD'de Yaşayan Türk Gençleri Türkiye'yi Gezecek

ABD'de yaşayan 30 Türk genci, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteklediği proje kapsamında Türkiye'yi ziyaret edecek.

ABD'de Yaşayan Türk Gençleri Türkiye'yi Gezecek
YTB, Türk Amerika Gençlik ve Eğitim Vakfı (TAYEF) ile Amasya Kültür ve Eğitim Derneğinin sponsor olduğu "Kültürünü Yaşatan Şehirler, Kültürünü Yaşayan Gençler" programı kapsamında, 18-22 yaş grubu 30 genç, Amasya, Samsun, Tokat, Ankara, İstanbul ve Çanakkale'nin tarihi ve kültürel mekanlarını gezme fırsatı bulacak.

31 Temmuz'a kadar sürecek ziyaret öncesinde gerçekleştirilen tanışma toplantısında proje hakkında bilgi veren TAYEF Başkanı Ayhan Özmekik, programın ABD'de doğup büyümüş ve Türkçeleri zayıf Türk gençlerinde tarih bilinci oluşmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Programa katılan gençlerde en son 5 yıl önce Türkiye'yi görmüş olma şartını aradıklarını ifade eden Özmekik, "Böyle yüzlerce gencimiz var. Her sene bu tarz programlar yapmak istiyoruz. Kardeşlerimiz bizlerin devamı olacak, ileride burada Türk kültürünü tanıtmada çok yararlı olacaklar" diye konuştu.

Son olarak 9 yıl önce Türkiye'ye gittiğini anlatan Tuğba Haklıdır, "Bu program sayesinde memleketime gideceğiz. Kültürümü öğreneceğim, Türk milletini görebileceğim" ifadelerini kullandı.

Maryland eyaletindeki Salisbury Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler eğitimi gören Asena Johnson ise programın daha önce Türkiye'yi görme fırsatı bulamamış Türk gençleri için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Kaynak: AA