İlkadım Belediyesi'nin Projeleri Hayata Geçiyor

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, söz verdikleri projelerin yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İlkadım Belediyesi'nin Projeleri Hayata Geçiyor
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yapımı devam eden ve yapacakları projeler hakkında açıklamalarda bulundu. 2015 yılını yatırım ve proje yılı olarak nitelendiren Tok, “Söz verdiğimiz projeleri tek tek hayata geçiriyoruz” dedi.

Samsun’un en büyük düğün ve toplantı salonunu Samsun’a kazandıracaklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “2015 yılını İlkadım ilçesi için proje yılı ilan ettik. 2014 yılında göreve geldik. Sistemi artık iyice oturttuk. İlkadım Belediyesi 2015 yılını yatırım yılı olarak değerlendiriyor. Derebahçe Sosyal Tesisleri projemizi temelini attık. Bu tesislerin içerisinde Samsun’un en büyük toplantı ve düğün salonu yer alacak. Aynı zamanda bu tesislerin içinde bayanlar için fitness salonu ve sinema salonu da bulunacak. Burayı yaklaşık 1 yıl içerisinde vatandaşların hizmetine sunacağız. Resmi temel atma törenini bayramdan sonra yapacağız” diye konuştu.

“GENÇLİK MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILIYOR”

Gençlik Merkezi projesinde son aşamaya geldiklerini belirten Başkan Tok, “Türkiye’nin en büyük ‘Gençlik Merkezi’ni Samsun’a kazandırmak için İlkadım Belediyesi’nin şantiye alanını Gençlik ve Spor Bakanlığımıza tahsisini yaptık. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da ihalesini gerçekleştirdi. Müteahhit firma 15-20 gün içinde yer teslimini alıp temel atma çalışmalarına başlayacak. Bu da böylece Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi olmuş olacak. Gençlik Merkezi projesi çok önemli bir projedir” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE BİNALARIMIZI KAMU KAMPÜSÜ PROJESİ İLE BİRLEŞTİRECEĞİZ”

İki ayrı binada hizmet vermenin zor olduğunu ifade eden Tok, “Kamu Kampüsü diye değerlendirdiğimiz, Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Belediyesi, Valilik gibi bütün hizmet birimlerinin bir merkezde toplanması projesi de hayata geçme noktasına geldi. Protokoller imzalandı. Biz de İlkadım Belediyesi hizmet binasının temelini bu yıl içerisinde Kamu Kampüsü alanına atmış olcağız. Böyle kurumları tek bir merkeze toplamak halkımız için yarar sağlayacak. Çünkü İlkadım Belediyesi 2 ayrı binada hizmet yapıyor. Bu binaları tek çatı altında toplayıp kurumsal bir hale gelmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

“HASTANEBAŞI VE KÖKÇÜOĞLU YERİNDE DÖNÜŞECEK”

Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallelerindeki vatandaşların görüşlerini dinleyip projeye başlayacaklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ ‘Yerinde Dönüşüm Projesi’ kapsamında Kökçüoğlu ve Hastanebaşı mahallesinin planlamalarını bitirdik. Bayramdan sonraki süreçte vatandaşlarımızı çağırarak ada bazlı yerinde dönüşüm projesini hayata geçirmiş olacağız. Vatandaşlardan da bu noktada yoğun talepler alıyoruz. Vatandaşlar artık bize gelip mahallelerinin dönüştürülmesini istiyor. 400 dönümlük bir alan burası. Bu yıl içerisinde buraların da temelini atmış olacağız” diye sözlerini sonlandırdı.
Kaynak: İHA