'Bebekler Açlığa Dayanamaz' Kampanyası

Yeryüzü Doktorları Derneği, "Bebekler Açlığa Dayanamaz" kampanyası kapsamında toplanan bağışlarla farklı ülkelerde yetersiz beslenen çocukların tıbbi beslenme ihtiyacını gideriyor.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeryüzü Doktorları, başta Somali, Nijer ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti olmak üzere birçok Afrika ülkesindeki anne-çocuk ve beslenme sağlığı merkezlerinde, bugüne kadar 60 binden fazla çocuk ve anneye doğrudan tıbbi beslenme desteği sağladı.

Ramazan ayı dolayısıyla "Bebekler Açlığa Dayanamaz" kampanyası başlatan dernek, "yoksul coğrafyada açlık çeken anne ve bebeklerle ramazan bereketini paylaşmak" için İstanbul Eminönü'nde "Yeryüzü Çadırı" kurdu.

Bunun yanı sıra kampanyaya destek vermek isteyenler "www.yyd.org.tr" adresinden online bağış yapabiliyor. "MAMA" yazıp 6612'ye SMS atarak da kampanyaya 5 lira destek sağlanabiliyor.

Bir bebeğin aylık tıbbi beslenme bedeli yaklaşık 30 lira. 90 lira bağışla, 100 günlük tıbbi beslenme bedeli karşılanabiliyor.

Derneğin Genel Sekreter Yardımcısı Dr. İlker İnanç Balkan, dünyada yılda 137 milyon bebek doğduğunu, bunların 6,3 milyonunun beşinci yaş gününü göremeden hayata veda ettiğini belirtti.

Bu bebeklerin çoğunun, gıda krizinde bulunan 24 Afrika ülkesinde doğduğunu aktaran Balkan, "Her yıl 3 milyon bebek doğrudan yetersiz beslenme veya dolaylı sonuçları nedeniyle kaybediliyor. Dakikada 5 bebek ölüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA