Çanakkale'de, 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Etkinliği

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık MüdürlüğŸünce "Lider LJocuk Tarım Kampı" etkinliğŸi düzenlendi.

Çanakkale'de, 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Etkinliği
İlköğŸretim 4'üncü sınıf öğŸrencilerine yönelik, doğŸa bilinci ve çevre farkındalığŸını kazandırmak, tabiatla buluşŸma sağŸlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenliğŸi hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen kampa Mustafa Kemal İlkokulu öğŸrencileri katıldı.

Kamp kapsamında, öğŸrencilere gıda, üretim teknolojileri ve gıda güvenliğŸi, ALO-174 gıda hattı, ekmek israfı, tarım topraklarının oluşŸumu, kullanımı, erozyon, konularında uzmanlar tarafından bilgiler verildi. Bazı tesisleri gezen öğŸrenciler, Sarıcaeli ve AşŸağŸıokçular köylerinde domates, salatalık seraları, Saraycık köyünde erken uyarı ve tahmin istasyonu, soğŸuk hava deposu, IşŸıklar köyünde kiraz ve çilek bahçeleri, ǖzbek köyünde elma bahçesini, Kumkale köyünde çeltik, domates, kavun, biber tarlası, LJıplak ve Tevfikiye köylerinde büyükbaşŸ ve küçükbaşŸ hayvancılık işŸletmelerini ziyaret etti.

ǖğŸrenciler kamp boyunca temel bilgilerin yanı sıra uygulama, yerinde inceleme, çiftçi aileleriyle tanışŸma, kaynaşŸma ve piknik yapma gibi sosyal faaliyetlerde bulunma şŸansı yakaladı.

Etkinlikte yer alan 26 çocuğŸa katılım belgesi verildi.

Kaynak: AA