Başkan Tütüncü Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Kepez Belediyesi, Kepez Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Kazanım Organizasyon’un düzenlediği “Bilge İnsanlarla Genç Kuşakların Tecrübe Paylaşımı”nın son buluşması, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde ilköğretim öğrencileriyle bir araya gelmesiyle gerçekleşti.

Çocuklara Çanakkale Savaşı’nda kaç şehit verildiğini soran Tütüncü, 250 bin cevabını veren Ayşe Ahmet Atmaca İlkokulu öğrencisi Umut Erol’a kürsüden bir çikolata göndererek ödüllendirdi. Tütüncü, Çanakkale şehitlerinin sayısının Kepez ilçesi nüfusunun yarısı kadar olduğunun altını çizdi.
Tütüncü’nün konuşmasının ardından yapılan hediye çekilişiyle, 2 çocuğa bisiklet, 3 çocuğa tablet bilgisayar ve 3 çocuğa da Kuran-ı Kerim hediye edildi. Tüm katılımcılara da namaz kılma ile namazda okunması gereken duaları açıklayan kitapçıklar hediye edildi.
Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla genç kuşakların yetişkinlerle olan iletişimsizliğine çare aracı olarak bu buluşmaları düzenlediklerini açıklayan projenin fikir babası Bahattin Bayraktar, 6 ayda yüzlerce çocuğa ulaştıklarını söyledi.
Tecrübe paylaşımının insanların geçmişteki hatalara düşmemesi adına önemli olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, gençlerin seçtiği hedeflerde ilerlemelerinde bu tecrübelerin önemli olduğunu söyledi.
