Prof. Dr. Haydar Baş Açıklaması 'Cemevleri İbadethane Olacak”

Gaziosmanpaşa’da bulunan Fatma Ana Cemevi’ni ziyaret eden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Cemevlerini ibadethane olarak tanıyacağız, dedeleri maaşa bağlayacağız, ihtiyaç olan yerlere cemevi yapacağız ve Ehl-i Beyt Üniversitesi kuracağız" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Gaziosmanpaşa’da bulunan Fatma Ana Cemevi’ni ziyaret etti. Alevi vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği BTP liderini Fatma Ana Cem Vakfı Başkanı Murtaza Baytok ve Fatma Ana Cem Vakfı Dedesi Bektaş Akkaya karşıladı.

Alkan, BTP lideri Haydar Baş için "Haydar Baş hocamız Ehl-i Beyt sevdalılarının üstü kapatılan haklarını tek tek meydana çıkarmış ve günümüz dünyasında insanlığın önüne koymuştur" dedi.

Kendisine gösterilen ilgiye teşekkür eden Haydar Baş ise, "İlimde en önde olan insan İmam Ali efendimizdir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ilmin şehri, Hz. Ali de ilmin kapısıdır. Yani bir insan ilim şehrine girmek isterse mutlaka Ali kapısından geçmesi lazım" diye konuştu.

“CEMEVLERİ İBADETHANE OLACAK”

Cemevinde Ehl-i Beyt üzerine yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Haydar Baş, 4 önemli projesini anlattı.

BTP lideri Baş, "Cemevlerini ibadethane olarak tanıyacağız, dedeleri maaşa bağlayacağız, ihtiyaç olan yerlere cemevi yapacağız ve Ehl-i Beyt Üniversitesi kuracağız" dedi.

"Cemevleri halen hukuki bir statüye kavuşturulmadı" diyen Prof. Dr. Baş, TBMM’ye girdiğinde Alevilerin hakkını alacağını söyledi.

Kaynak: İHA