Sakatlar Derneğinden Mavi Kapak Çağrısı
Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, engellilere tekerlekli sandalye almak için topladıkları mavi kapakların, ticarete dönüştüğü için eskisi kadar kendilerine ulaşmadığını belirtti.

“ŞEHRİN BELLİ BÖLGELERİNE GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI KOYMAK İSTİYORUZ”
Şehrin belli bölgelerine geri dönüşüm kutuları koyarak mavi kapak kampanyasını canlandırmak istediklerini belirten Hakyemezoğlu, ”Biz belediyelerden geri dönüşüm kutuları için bize destek vermelerini istiyoruz. Şehrin merkezi yerlerine bu kutuları koyabiliriz. Yabancılar Pazarı bizden böyle bir talepte bulundu. Biz bu kapakları biriktirelim size verilim dediler. Belediyelerde bu konuda bize destek verirse çok seviniriz” şeklinde konuştu.
“BİZİM ADIMIZI KULLANARAK FINDIK TOPLAYANLAR VAR”
Sakatlar derneğinin adını kullanarak para, fındık ve benzeri şeyler toplandığını belirten Hakyemezoğlu, ”Biz hiçbir şekilde kimseden para ve benzeri şeyler istemiyoruz. Bizim adımızı kullanarak para ve eşya toplayanlar var. Şimdi sezonu diye söylüyorum. Özellikle Doğu illerinden bizi arayan çok sayıda vatandaş var. Türkiye Sakatlar Derneği’nin adını kullanarak fındık topluyorlar. ’Sakatlar Haftası’nda da Yabancılar Pazarı’ndan da kermes düzenleyeceğiz’ diye para toplamışlar. Biz kesinlikle böyle bir şey yapmıyoruz. Çeşitli yerlerde bizim adımıza dergi satmaya çalışmıyorlar. Biz hiçbir zaman böyle bir şey yapmadık, yapmayı da düşünmüyoruz” diye konuştu.
