Aksaray Belediyesi İki Ayrı Projenin Temelini Atacak

Aksaray’da Belediyesi, Kapalı Salı Pazar Yeri temel atma ve Kadın Aktivite Merkezi’nin temel kazı törenini 27 Mayıs’ta gerçekleştirecek.

Aksaray Belediyesi İki Ayrı Projenin Temelini Atacak
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, mevcut Salı Pazar Yeri alanına modern bir pazar yeri kurulacağı, 12 bin 168 metrekare kapalı alana sahip yeni Kapalı Pazar Yeri projesinin temelinin 27 Mayıs tarihinde atılacağı belirtildi. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, temeli atılacak proje ile ilgili olarak iklim koşullarına bağlı olarak zor şartlarda satış yapan pazarcı esnafının ve Aksaraylıların; alışveriş merkezi konforunda yeni pazar yerinde alışveriş yapabileceğini kaydetti.

Semt pazarı gezilerinde halka ve esnaflara mevcut Salı Pazarının yerinde kalacağı sözünü veren Başkan Yazgı, “Semt Pazarı denilince akla Salı Pazarı geliyor. Biz bunu biliyoruz elbette. Semt pazarlarını şehir merkezinden kaldırmayı düşünüyorduk. Ancak seçim öncesinde ve sonrasında yaptığımız gezilerde esnaflarımız ve halkımız Salı Pazarının kaldırılmasını istemediler. Biz de projemizi bu doğrultuda şekillendirdik” dedi.

Kapalı Pazar Yeri projesinin temelinin atılmasının ardından Ereğli Kapı Mahallesi’nde eski Hocalar Halısaha alanı olarak da bilinen arazi üzerine Kadın Aktivite Merkezi’nin temel kazısı yapılacak. Kadın Aktivite Merkezi projesinde; yüzme havuzu, sauna, buhar odası, fitness salonu, spor salonu, kütüphane, kabul ve dinlenme salonu yer alacak.
Kaynak: İHA