Fatih Projesi ile öğrencilere 700 bin tablet dağıtıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençler şunu bilmenizi istiyorum; eğer bir nesil tarihini, dilini, dinini bilmiyorsa o neslin geleceği yoktur" dedi.

Fatih Projesi ile öğrencilere 700 bin tablet dağıtıldı
Fatih Projesi ile öğrencilere 700 bin tablet dağıtıldı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

9. sınıf öğrencileri ile öğretmenlerine dağıtılan 700 bin tabletin teslimi esnasında salondan coşkulu sesler yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada '2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarı yine öğrencilerimize teslim edeceğiz. Şu anda ihalesi yapılarak sonuçlandırma safhasına geldi, Türkiye'de ve dışarıda üretimi yapılacak. Bugün teslim edilen 700 bin tablet bilgisayarın öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. FATİH projesiyle eğitimde gerçekten de çok güçlü, kaliteli bir altyapı kuruyoruz. Bu tablet bilgisayarlar yerli tasarımlarla ülkemizde üretildi. Tabletlerimiz piyasadakilerden daha üstün niteliklere sahip' dedi.

Erdoğan, 'Gençler şunu bilmenizi istiyorum; eğer bir nesil tarihini bilmiyorsa, bir nesil dilini bilmiyorsa, bir nesil dinini bilmiyorsa o neslin geleceği yoktur' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cemaat'in haftalık haber dergisi olan Aksiyon, bir dönem Fatih Projesi ile ilgili kara propaganda yürütmüş, yaptığı haberlerde projede planların bir türlü tutmadığını ileri sürmüştü. Cemaat'in propagandasına rağmen o proje bugün hayata geçti.