Çaturoğlu, Başbakan Davutoğlu'nun Zonguldak Mitingini Değerlendirdi

AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, Ereğli ve Alaplı’daki köy ve mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Çaturoğlu, Başbakan Davutoğlu'nun Zonguldak Mitingini Değerlendirdi
AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Çaturoğlu, Ereğli ve Alaplı ilçelerinin köy ve mahallelerinde görev yapan yaklaşık 150’ye yakın muhtar ile düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada muhtarlık görevinin zorluğuna ve önemine değinen Çaturoğlu, kendisinin gerek belediye başkanlığı ve gerekse ilçe başkanlığı döneminde her köyde bir eserinin bulunduğunu söyledi.



MUHALEFETE EN YETKİLİ AĞIZDAN YANIT

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün Zonguldak’a yaptığı ziyaret ve mitingdeki konuşmalarını değerlendiren Çaturoğlu, muhalefet partisi milletvekili adaylarının TTK’nın özelleşeceği yönündeki söylemlerine en yetkili ağızdan net bir cevap geldiğini dile getirdi. Çaturoğlu “TTK’nın kapanacağına yönelik muhalefet milletvekillerinin söylemleri üzerine konuyu açıklayıcı çok net bir şekilde Başbakanımız en yetkili ağız olarak cevabını verdi” dedi.

Rödevanslı ocak sahiplerinin yaşadıkları sıkıntılarla ilgili Davutoğlu’nun yaptığı açıklamaları değerlendiren Çaturoğlu şunları söyledi; “Biliyorsunuz bölgemizde bizim özel ocaklar var. Rödevanslı sahalarda çalışan işçilere torba yasa ile hak verilince maliyetlerde artış oldu. Bundan dolayı bazı ocaklar üretimi durdurdu, işçi çıkarttı. Devlette rödevans farklarının ödenmesi için bir adım attı. Sayın Başbakanımızın bahsettiği odur. Bakanlar kurulunda bu konu imzaya açılmıştır ve o şekilde hallolacak. Kapanan ocaklar tekrar açılacak ve işsiz kalan 4 bin civarındaki madencimiz yeniden işe dönecek" dedi.

“BAKGED PROJESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Kdz. Ereğli’yi yakından ilgilendiren eski devlet hastanesi binalarının bulunduğu yerin üniversiteye devredilmesine ilişkin Davutoğlu’nun yaptığı açıklamaların çok önemli olduğunu vurgulayan Çaturoğlu, bu projenin gerçekleşeceğini ifade etti.

Davutoğlu’nun miting sırasında ulaşım konusuna genel değindiğini daha sonra milletvekili adayları ile birlikte kendisi ile yaptıkları görüşmede Ereğli-Devrek ve Ereğli-Zonguldak karayolunun aktardıklarında “Hem Ereğli-Devrek hem de Ereğli-Zonguldak yolu yapımının hızlandırılacağını bize söyledi.

Yollarla ilgili talimat verdiğini ve çalışmaların hızlandırılacağını ifade etti” dedi.

Çaturoğlu, Davutoğlu’nun en önemli açıklamasının ise bölgenin topyekûn gelişimini sağlayacak olan BAKGED projesi olduğunu söyledi.

Çaturoğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Bana göre Başbakanımızın en önemli müjdesi BAKGED projesiydi. Bartın ve Karabük’ü, Zonguldak ve ilçelerini de içerisine alan bu proje çok önemli”şeklinde konuştu.

Tüm mahalle ve köy muhtarların katıldığı organizasyonda AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, İl genel meclis üyeleri, muhtarlar ve parti üyeleri yer aldı.
Kaynak: İHA