Cizre'de Engelliler İçin Gece Düzenlendi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Engelsiz Hayat Derneği’nin Dünya Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği gecede Engelsiz Hayat Spor Kulübü ile akülü sandalye tamirat servisinin açılışı gerçekleşti.

Cizre'de Engelliler İçin Gece Düzenlendi
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Engelsiz Hayat Derneği’nce Dünya Engelliler Haftası nedeniyle gece düzenlendi.

Gecede Engelsiz Hayat Spor Kulübü ile akülü sandalye tamirat servisinin açılışı Kaymakam Ahmet Adanur, Belediye Eşbaşkanı Kadir Kunur, TSO Başkanı Süleyman Çağlı, Cizrespor Kulüp Başkanı Salih Sefinç tarafından gerçekleşti.

Programda konuşan Kaymakam Adanur, dünyanın her yerinde olduğu gibi kentlerinde de engellilerin bir çok sorunun olduğunu söyledi.

Engellilerin hayatının düzenlenmesi açısından en önemli sorumluluğun kendilerine düştüğünü belirten Kaymakam Adanur, "Bu anlamda yerel yöneticilerimizin duyarlılık göstermesi Engelsiz Hayat Derneği’nin yalnız olmadığını gösteriyor. Yanlarında belediye var, TSO var, Cizrespor Kulübü var, Cizre Kaymakamlığı var, hemen herkes onların yanında. Cizre’de 3 bine yakın engellinin olduğunu ve bunun küçümsenecek bir rakam olmadığını biliy,oruz. Bu hepimizin başına gelebilecek bir şey. Hepimiz bir gün engelli olabiliriz. Elbette herkes engelli değil ama engelli olmaya adaydır. O yüzden onların sıkıntılarını ve dertlerini gönülden ve yürekten hissetmek gerekir" dedi.

Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Leyla İmret ise, herkesin bir gün engelli adayı olduğunu belirterek "Bu durum hepimizin başına gelebilir onun için engellilere engel olacağımıza onlara yardımcı olmalıyız" diye konuştu.

Cizre Engelsiz Hayat Derneği Başkanı Gülizar Ölmez de, Engelliler Haftası nedeni ile bu geceyi düzenlediklerini, engelli vatandaşların farklı bir gün geçirmelerini sağlamak istediklerini ifade etti.

Cizre Engelsiz Hayat Spor Kulübü Başkanı Necmettin Özen ise, her engellinin kendine göre yapabileceği spor dalının mutlaka olacağını belirterek, "İstemek, azmetmek ve gerekli desteği almanın ardından spor yapılmaması için bir engel bulunmamaktadır. Bu anlamda açılışını gerçekleştirdiğimiz spor kulübünde engellilerin spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla gerekli spor malzemelerinin karşılanması adına mülki idare amirlerinden, yerel yöneticilerden ve iş adamlarından yardımlarını esirgememelerini diler, kulübün açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA