Miroğlu Açıklaması 'Çözüm Sürecinin Hukuki Bir Temeli Var'

Mardin merkezli Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) tarafından düzenlenen Uluslararası Kasımiye Buluşması’na katılan AK Parti Mardin 1. sıra milletvekili adayı Orhan Miroğlu, çözüm sürecinin hukuki bir temeli olduğunu söyledi.

Miroğlu Açıklaması 'Çözüm Sürecinin Hukuki Bir Temeli Var'
Çözüm sürecinin çok büyük bir çatışma döneminden sonra inşa edildiğini aktaran Miroğlu, "Bu temel maddeler halinde parlamentoda kabul edildi. Ve bu süreç gayet hukuki bir zeminde sürüyor. Temel hakları silahlı mücadele üzerinden elde etme mücadelesini yürüten insanlar bu mücadelenin siyasi alanda başka imkanlarla, kavgasının sürdürülebileceğine dair bize bir izlenim verdiler. İsyan eden taraf isyanı sürdürmeyeceğini demokratik şartların gelişmesi halinde demokratik bir çözüme razı olabileceğini ifade etti.

Devlette aslında Kürt meselesinde 1923’den başlayarak inkar politikalarını artık şiddet üzerinden ve güvenlik stratejileri üzerinden sürdüremeyeceğini anladı. Yani bir taraf isyana devam edemeyeceğini bir tarafta temel hakları şiddetle bastıramayacağını gördü. Bu tecrübeler üzerinden bu temel kavrayışı halkada götürülmesi için çok çaba gösterildi” dedi.

Kaynak: İHA