DÜ Öğrencileri Karlıova'da Anaokulu Açtı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencilerinin katkısıyla, Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Kargapazarı köyünde onarılan 2 derslikli anaokulu törenle hizmete açıldı.

DÜ Öğrencileri Karlıova'da Anaokulu Açtı
Kaymakam Levent Yetgin, Kargapazı Köyü İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, okulun onarılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yetgin, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Tongul'un ilçede okul yapma isteğine olumlu cevap verdiklerini anımsatarak, "Bu gün burada çok anlamlı bir etkinlik nedeniyle biraya gelmiş bulunmaktayız. Biz Devlet olarak çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Devletin görevli olduğu bir alanda, hiç oralarla ilgisi olmayan, sorumluluğu olmayan bu tip organizasyonlara bizim işimize el vermesi, omuz vermesi bu işi çok anlamlı kılıyor. Bu yüzden biz bugün burada ne desek nafile. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Tongul da DÜ Mezunlar Birimi ile Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü öğrencileri tarafından "Kardelenler Karlıova'da" projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini bildirdi.

Prof. Tongul, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında öğrencilerin gelir elde etmek için konser ve kermes düzenlediğini, buradan elde edilen gelirle Karlıova ilçesine anaokulu yapılması için katkıda bulunduklarını belirtti.

Tongul, şunları kaydetti:

"Biz bu okulu kendi cebimizde yapmadık. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Çevremizde ve ülkemizde yeterince iyi insan var. Bizde bu okulu, bu iyi insanların destekleriyle yaptık. Önemli olan böyle ihtiyaçların bu insanlara yansıtmaktı, bizde bunu o insanlara aktardık. Sonra çalışmalarımıza başlayarak konserler verdik, gözleme sattık, hatta içine peynir koymadan daha ucuza getire bilmek için, peyniri olmayan peynirli gözleme sattık. Öğrencilerimizin katkılarıyla bu işi buraya geldi.

Yapılan konuşmaların ardından, Kargapazarı İlkokulu yanında kullanılmayan ve 30 bin lira harcanarak onarılan 2 derslikli okul binası anaokulu olarak hizmete açıldı.

Törene, Kaymakam Yetgin ve Prof. Tongul'un yanı sıra Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyeleri Yardımcı Doçent Dr. Fatih Yılmaz ve Remzi Yardımcı ve DÜ'den 35 öğrenci katıldı.

Kaynak: AA