Kepez'de Aile Sağlığı Merkezi Temeli Atıldı

Kepez ilçesinde aile sağlığı merkezinin temeli atıldı.

Kepez'de Aile Sağlığı Merkezi Temeli Atıldı
Kuzeyyaka Mahallesi Parkı'nda hayırsever işadamı Bolat Yıldırım'ın desteğiyle Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan aile sağlığı merkezinin temel atma töreninde konuşan Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, yatırımından dolayı belediyeye teşekkür etti.

İstatistiklere göre kişi başına doktorun en fazla düştüğü ilin Antalya olmasının sevinç olduğunu dile getiren Tuncer, "Kepez çok hızla gelişiyor. İmar alanından eğitime, kültürden sağlığa neredeyse merkez olma konumunda. Biz sürekli açılış yapıyoruz, temel atıyoruz. Gün geçmiyor ki temel atma töreni ya da açılış yapıyoruz. Ben de nüfusumu milletvekilimiz gibi Kepez'e aldırmayı düşünüyorum" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, merkezin Kuzeyyaka ile 5 mahalleye hizmet vereceğini bildirdi. Aile sağlığı merkezinde 5 hekimin görev yapacağını belirten Tütüncü, şöyle konuştu:

"Tüm Kuzeyyakalılar bilsin diye bir kez ifade etmek istiyorum, aslında temelini çok önce attık. İnşaatın başlayamamasının nedeni, ailesi sağlığı merkezinin park olarak ayrılmış alanın ortasında yapılıyor olması. 'Niye parkın kuzey tarafında yapılmıyor?' derdinde olanlar vardı. Biz de plan tadilatını gerçekleştirip sağlık merkezi ibaresini işleyebilmek için, yaklaşık 7 ay mücadele ettik. Birileri Kuzeyyakalıya 7 ay zaman kaybettirdi. Ama bunların hangi amaçla bunu yaptığını Kuzeyyakalılar biliyor. Onları Allah'a emanet ediyorum. Ama biz çalışmaya devam edeceğiz, engelleri aşacağız."

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, hizmet yapılırken kolay süreçlerden geçilmediğini vurguladı. Enç, "7 aylık gecikmeyle temel atıldığını başkanımız söyledi. Türkiye'de yolunda gitmeyen, bir şeyleri değiştirmek istediğinizde, önünüze hep görünmez duvarlar geliyor. Biz 12 yıldır mücadele ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA