Vali Düzgün'den Develi'ye Ziyaret

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Develi ilçesinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Develi Kaymakamlığını ziyaret eden Düzgün'ü burada Kaymakam Enver Ünlü, Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve birim müdürleri karşıladı.
Kaymakam Ünlü, ziyarette, ilçenin genel durumuna ilişkin Düzgün'e brifing verdi.
Vali Düzgün, kaymakamlık ziyaretinin ardından Kayseri Valiliği öncülüğünde Develi Belediyesi tarafından organize edilen Develi Turizm Odaklı Kalkınma Planı (DETOK) kapsamında teknik planlamaya geçiş ve hazırlanan bilimsel kitabın takdim törenine katıldı.

Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşma yapan Düzgün, dünyada 1 milyar insanın turizm amaçlı yer değiştirdiğini söyledi.

Bunun çok ciddi bir rakam olduğunu belirten Düzgün, şunları kaydetti:
''Bu 1 milyar kişiden yaklaşık 37 milyon kişi geçen yıl Türkiye'ye geldi. 37 milyon Türkiye için iyi bir rakam. Dünyada en fazla turist kabul eden 6. ülke konumuna geldik. 34 milyar dolar da gelir sağlandı. Tabi Türkiye'ye gelen turistlerin önemli bir kısmı daha çok deniz turizmi için gelenler. Ama son yıllarda özellikle 5-10 yıllarda farklı alanlarda kültür, doğa, dağ, yayla turizmi gibi alanlara da ciddi yönelmeler başladı.

Tabi bölgemize gelen turistlere baktığımızda da özellikle Kapadokya Bölgesi olarak isimlendirdiğimiz başta Nevşehir olmak üzere Kayseri, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde gibi yerlere de 2 milyona yakın turist geliyor. Ama gelen turistlerin önemli bir kısmı da Kayseri Havaalanı'nı kullanmasına rağmen çok az bir kısmını Kayseri içerisinde tutabiliyoruz.''
Develi Kaymakamı Enver Ünlü ise dünyanın en hızlı sektörlerinden biri olan turizmin, ülke ekonomilerine yaptığı katkı ve kültürlerin birbirlerini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel barışın sağlanmasında en önemli araçlardan birisi olduğu ifade etti.

Düzgün daha sonra Develi Belediye Başkanlığı'na geçerek Başkan Mehmet Cabbar'dan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Kaynak: AA