CHP'nin adayı Mustafa Baysan kalp krizi geçirdi

Mersin'de CHP'nin kontenjan adayı Mustafa Baysan, kalp krizi geçirdi. Listeye giremeyen 420 aday adayı heyecanlandı.

CHP'nin adayı Mustafa Baysan kalp krizi geçirdi
CHP'nin adayı Mustafa Baysan kalp krizi geçirdi
Mersin'de kontenjan adayı, kalp spazmı geçirip adaylıktan çekildi. Oluşan bir adaylık boşluk listeye giremeyen yaklaşık 420 aday adayı için yeni bir umut oldu. CHP liderinin karar vereceği kontenjan için İstanbul milletvekilleri Umut Oran, Ali Özgündüz ve İzmir Milletvekili Rıza Türmen'in isimleri ön plana çıkıyor.

KONTENJAN ADAYLARI DA BELİRLENDİ

Partiler, 7 Haziran'da seçime girecek aday listelerini oluşturup 7 Nisan günü Yüksek Seçim Kurulu'na sundu. Adaylarla ilgili eksikleri tamamlamaları için verilen süre de yarın doluyor. 55 seçim çevresinde adayları ön seçimle belirleyen CHP'de 36 aday ise kontenjanla belirlendi. Kontenjan adayları da CHP Parti Meclisi'nde onaylandı. CHP bugün Kartal'da düzenleyeceği'Milletçe Alkışlıyoruz' temalı miting ile seçim startını veriyor.

TEK SIRA KONTENJAN

Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre, CHP yönetimi eğilim yoklaması ile adaylarını belirlediği Mersin'de 1. ve 4. sıraları kontenjan adaylarına ayırmıştı. Eğilim yoklaması sonrası Mersin'de tek kontenjan kullanılmasına karar verildi. 1. sıra kontenjanı iptal edildi.

ADAY LİSTESİ YSK'YA BİLDİRİLDİ


Parti Meclisi'nde 4. sıra kontenjanı için ise iş adamı Mustafa Baysan'ın aday gösterilmesine kara verildi. Böylece Hüseyin Çamak, Durmuş Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı, Mustafa Baysan, Serdal Kuyucuoğlu, Sibel Gazi Tabel, Ebru Çalışkan, Seyit Özananar, Ali Koç, Nevin Zaimoğlu, Celal Çelik'ten oluşan aday listesi YSK'ya bildirildi.

KONTENJAN ADAYI KALP SPAZMI GEÇİRDİ


Mersin'de kontenjan adayı yapılan iş adamı Mustafa Baysan, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildi. CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Baysan'ın kalp spazmı nedeniyle tedavi altına alındığını söyledi.

CHP'nin adayı Mustafa Baysan kalp krizi geçirdi

YERİNE ATAMA YAPILACAK


Genel Merkez'in kontenjan adayı olarak belirlediği Baysan'ın adaylıktan çekildiğini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ve partiye ilettiğini belirten Özyiğit, 'Sayın Baysan, doktorunun tavsiyesi üzerine adaylıktan çekildi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yerine yeni bir atama yapılacak, biz de bu konuyla ilgili Genel Merkezimize görüşlerimizi ileteceğiz' diye açıklama yaptı.

ADAY ADAYLARI HEYECANLANDI


Mersin'de bir adaylık boşluk oluşunca kontenjan için başvuran ve listeye giremeyen yaklaşık 420 aday adayı gözünü bu kontenjana çevirdi. Kontenjan adayının kim olacağına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu karar verecek.

UMUT ORAN, ALİ ÖZGÜNDÜZ, RIZA TÜRMEN...


CHP'de yaklaşık 200 kontenjan adayı kent belirtmeden başvuru yapmıştı. Mersin'deki bir kişilik kontenjan için İstanbul milletvekili Umut Oran, Ali Özgündüz, İzmir Milletvekili Rıza Türmen gibi çok sayıda aday adayının ismi geçiyor. Mersin İl Başkanlığı'nın kentten bir aday gösterilmesi talebinin olduğu dile getiriliyor.

Parti kulislerinde CHP liderinin seçilebilecek sırada kadın aday bulunmayan Mersin'e kontenjandan bir kadın aday gösterebileceği de dile getiriliyor. CHP'nin, kontenjan adayının ismini bugün YSK'ya bildirmesi gerekiyor.