Kıran Mahallesi Yeni Yola Kavuşacak

Hakkari'nin kuruluşundan bugüne kadar yolu olmayan Kıran Mahallesi, başlatılan çalışmalarla yeni yola kavuşacak.

Kıran Mahallesi Yeni Yola Kavuşacak

Hakkari'de şehrin kuruluşundan bugüne kadar mahallelerine yol gitmediğinden ulaşım sıkıntısı yaşanan Kıran Mahallesi’nde Hakkari Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yeni yol açma çalışmaları başlatıldı. Mahallelerine yol gitmediği için başta sağlık ve yangın gibi acil durumlarda ciddi sıkıntılar yaşayan vatandaşlar, mahalleye ulaşımın sağlanması için yıllardır çeşitli kamu ve kuruluşlara yol açma başvurularında bulunduklarını belirttiler. Yapılan başvuru üzerine Hakkari Belediyesi harekete geçti. Eş başkanlık, gelen talepleri değerlendirmeye alıp burada yaptığı incelemeler neticesinde mahalleye yeni bir yolun açılması için karar aldı. Yapılan incelemeler ve alınan karar sonucu çalışmalara başlayan Hakkari Belediyesi, ilk olarak belirlenen yolun başlangıç güzergahı olan Hakkari Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü’nün arkasında bulunan ve yolun yapımına engel teşkil eden asırlık kimsesizler mezarlığının nakil edilmesi için Hakkari İl Müftülüğü ile resmi yazışmalar yapıldı.

Yapılan görüşmeler sonucu alınan gerekli izinler ve diyanetten alınan fetva dahilinde 70 mezardan oluşan kimsesizler mezarlığının nakledilmesine karar verildi.

Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, Belediye Eş Başkan Yardımcısı Behçet Kanat, emekli imam İzzettin Yalçın denetiminde nakil işlemi yapıldı. Burada bir açıklamada bulunan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, "Burası Hakkari'nin en eski mahallelerinden biri. Bizlere burada yaşanan yol problemi için mahalle sakinleri tarafından başvurular yapıldı. Bizlerde bu neticede halkımıza cevap olmak için yeni bir yol açma çalışması başlattık. Yaklaşık olarak 12-14 metre genişliğinde bir yol yapılacak. Bu çalışmalara hız verdik. Amacımız yapılacak çalışmaların en iyi şekilde halka sunulmasıdır. Aynı zamanda halkımızın da duyarlı olmasını ve bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

Burada nakledilen mezarlık hakkında bilgi veren Hakkarili emekli imam İzzettin Yalçın ise, "Bizim belediyemiz din alanında kendi başlarına göre hareket etmiyor. Yolun açılmasında müftülüğe de başvurulup diyanetten de fetva alınmış, beni de burada çağırmışlar. Bende burada inceleme yapıp bir sakınca bulmadım. İnsanların en hayırlısı, insanlara en hayırlı olanlardı. Çünkü şeriata göre çok eski mezarlıklar nakledilebilir. Bu yol çok önemli. Yolun açılmasına engel teşkil eden mezarlığın nakledilmesinde sakınca görmüyorum" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 50 yıldır Kıran Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, yıllardır yol olmadığından dolayı ciddi problemler yaşadıklarını dile getirerek, yapılan başvurularla sonunda kendilerine cevap olan Hakkari Belediyesi eş başkanlarına teşekkür edip, memnuniyetlerini dile getirdiler.
Kaynak: İHA