Artvin'in Kurtuluşu İnegöl'de Kutlandı

Artvin’in kurtuluş yıl dönümü, İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Artvin'in Kurtuluşu İnegöl'de Kutlandı
Şenlikte Karadeniz’in sevilen ses sanatçısı Hülya Polat rüzgarı esti.

İnegöl Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programa; AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, AK Parti Milletvekili aday adayları, MHP ve CHP yönetim kurulu ile çok sayıda Artvinli ve Şavşatlı vatandaş katıldı.

İnegöl Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Elmacı, "7 Mart 1921 yılında çok kan aktı, gözyaşı sel oldu. Bütün Türk toplumu çok acılar çekti. İnsanlar, yaşadıkları şehirlerden göç etmek zorunda kaldı. Muhacirlik günlerinin hüküm sürdüğü Kurtuluş Savaşı yıllarında, Türk milleti vatan savunmasında, göğsünü siper ederek yıllarca sürecek savaşın içinde aydınlığa ulaşmak için yol buldu. Türkiye, işgal edilen topraklarını tek tek geri aldı. Ülkenin huzur ve güvenliği sağlandı. Türkiye'de hemen hemen her ilin bir kurtuluş günü var. Bizler de aynı coşkuyu yapmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra birçok etkinlikte yer alıyoruz ve vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz. Yüksek öğrenimde okuyan 20 yavrumuza dernek bütçesinden değil, tamamen gönüllü kardeşlerimizin katkıları ile burs veriyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "İnegöl'de Türkiye’nin dört bir tarafından, Kafkaslardan, Balkanlardan, Rumeli'den göçüp gelmiş insanlar var. Derneklerimizde bu geceler vesilesiyle kültürümüzü yaşıyoruz. Biz hepimiz İnegöl’de yaşıyoruz. Şavşatlılar Derneğimiz kurulduğu yıldan beri farklı farklı aktivitelerle insanları diri tutmaya her zaman çalıştılar. Biz bu şehirde huzur içerisinde yaşıyoruz. Daha güzel yarınlar için geleceğimiz olan gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Örfü, ananeyi öğretmek gerekiyor. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Allah bize bir daha öyle acı günler göstermesin. Büyük bir zafer varsa onu da kutlamak bizim şanımızdır. Türkiye'nin içerisinde huzuru bozmaya çalışanların cezalarının olacağı iç güvenlik paketi var. Bu iç güvenlik paketini bitirmeye çalışıyoruz. Paket içerisinde bonzai denen illet var. Gençliğimizin yakasını saran bonzaiyi kullananları ve satanların cezalarının eroin suçuyla eşdeğer olması var. Huzurumuz için mücadele ediyoruz. Ülkemizde 30 yıldır süre gelen terörün silah bırakarak, yerini barışa bırakacağı müjdeyi aldık. Çok şükür bu günleri de gördük. Allah birliğimizi bozmasın. Artvin’in kurtuluşunun kutlandığı gecenin hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye kaydetti.

Konuşmaların ardından sahne alan Karadeniz’in güçlü sesi Hülya Polat, katılanlara müzik ziyafeti verdi. Polat’ın seslendirdiği parçalarla hareketlenen vatandaşlar, horon tepip halaylar çekerek eğlendi.
Kaynak: İHA