Eğitim Bir-sen’den Promosyon Açıklaması

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Mardin Şubesi, her ayın 1’i ile en geç 5’i arasında öğretmenlerin aldığı ek ders ücretlerinin bugün ayın 12’si olmasına rağmen halen yatırılmadığını söyledi.

Eğitim Bir-sen’den Promosyon Açıklaması

Eğitim Bir-Sen Mardin Şube başkanı Eyyüp Değer, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Sen’in içinde yer aldığı komisyonun, öğretmenlerin maaşlarını alacağı banka ve promosyon anlaşması ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Sen'in içinde yer aldığı komisyonun, öğretmenlerin maaşlarını alacağı banka ve ödenecek promosyon ücretlerinin anlaşmasının yaklaşık bir ay önce sonuçlandığını hatırlatan Değer, ancak yapılan anlaşma ve anlaşma sonrası sürecin tam bir fiyasko ile sonuçlandığını söyledi.

Değer sözlerini şöyle sürdürdü:
"Anlaşmanın üzerinden bir ay geçmesine rağmen ne bir promosyon ne de öğretmenlerin ek ders ücretleri hala ödenmedi. Her ayın 1’i ile en geç 5’i arasında öğretmenlerin aldığı ek ders ücretleri bugün ayın 12’si olmasına rağmen yatırılmamıştır. Yetkili olduğumuz 2012 yılında sorumluluğumuzun bilincinde olan bir sendika olarak bir önceki bankayla sözleşme tarihi bitmeden aylar öncesinde promosyon anlaşması yapılarak, eğitim çalışanlarının mağdur edilmemesi için gerekli önlemler tarafımızdan alınmıştır. 2012 yılında yaptığımız anlaşmada 800 lira promosyon ücreti alınmış, 2015 Eylül dönemine kadar atanacak tüm eğitim çalışanlarının hakkı korunmuş ve 4 taksit olacak şekilde anlaşma yapılmıştır. Personelin banka kartları adreslerine gönderilmiş, personel banka kuyruklarında bekletilmemiş ve banka ile muhatap edilmemiştir."
Öğretmenlerin alın teri kurumadan bir an önce ücretlerinin ödenmesi gerektiğini kaydeden Değer, "Eğitim-Bir-Sen Mardin şubesi olarak bu işin takipçisi olacağımızı tüm eğitim çalışanlarının bilmesini isteriz" dedi.

Kaynak: İHA