Mustafa Şentop'tan üç dönem kuralı açıklaması...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti'de üç dönem kuralı hakkında açıklamalarda bulundu.

Mustafa Şentop'tan üç dönem kuralı açıklaması...
Ntv'ye özel röportaj veren Mustafa Şentop  'AK Parti'de üç dönem kuralı hakkında bir adım beklenebilir mi?' sorusuna cevap verdi.

Mustafa Şentop 'Artık aday belirleme süreçleri başladığı için benim kanaatim bu konuda ihtimal sıfırdır demiyorum ama ihtimalin düşük olduğunu söyleyebilirim' dedi.

Bu kuralın tüzükte yer alan bir kural olduğunu söyleyen Mustafa Şentop 'Bu kuralın değişmesi için genel kongrede veya MKYK kararıyla geçici olarak bir adım atılabilir diyenler var ama artık aday belirleme süreçleri başladığı için benim kanaatim bu konuda ihtimal sıfırdır demiyorum ama ihtimalin düşük olduğunu söyleyebilirim' şeklinde konuştu.

Mustafa Şentop şunları söyledi; Şunu söyleyim üç dönem kuralı sadece milletvekilliği adaylığıyla ilgili bir sınırlama. Partimizin bir çok yetkili organlarında, kurullarında milletvekili olmadığı halde genel başkan düzeyinde görev yapan arkadaşlarımız var. Dolayısıyla bu parti içinde çalışmalara siyaset yapmaya engel bir durum teşkil etmiyor bu sadece seçimle gelinen görevler bakımından bazı görevler bakımından getirilmiş bir sınırlama.