ABD'de Müslüman Gencin Şüpheli Ölümü

Seattle polisi, arkadaşları tarafından dövüldükten sonra 6 katlı binanın çatısından atılarak öldürüldüğü iddia edilen Müslüman genç için soruşturma başlattı

ABD'nin Seattle kentinde arkadaşlarınca dövüldükten sonra 6 katlı binanın çatısından atılarak öldürüldüğü iddia edilen Somali asıllı Müslüman genç için polis, soruşturma başlattı.

ABD medyasındaki haberlere göre, Seattle'ın Capitol Hill bölgesinde cumartesi günü meydana gelen olayda Hamza Warsame isimli gencin ölümünün intihar olduğu duyuruldu.

Hamza Warsame'ın ailesi ise oğullarının Seattle Central College'daki arkadaşları tarafından öldüresiye dövüldükten sonra çatıdan atıldığını öne sürdü.

Warsame'ın kız kardeşi İkram Warsame, kardeşinin intihar ettiği öne sürülen binaya arkadaşlarıyla ders çalışmaya gittiğini ve bir saat sonra öldüğünü öğrendiklerini söyledi.

Ailenin iddiaları ve ölüm sebebine ilişkin adli tıp raporunun henüz açıklanmaması üzerine sosyal medyadan "Justice4Hamza (Hamza için adalet)" başlıklı kampanya başlatıldı.

Spekülasyonların artması üzerine Seattle polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, konunun intihar mı yoksa cinayet mi olduğunu tespit etmek üzere soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Gencin "nefret suçu" kurbanı olabileceği de iddialar arasında bulunuyor.
Kaynak: AA