Suriyeli Öğrenciler, Türkiye'de Eğitimlerine Devam Ediyor

Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Çadır Kenti'nde kalan Suriyeli 810 çocuk, 35'i Suriyeli 9'ü Türk öğretmenlerin verdiği derslerle eğitimlerini sürdürüyor

HATAY - İç savaştan kaçarak Türkiye'de gelen ve Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Çadır Kenti'nde kalan Suriyeli 810 çocuk, eğitimlerine ara vermeden devam ediyor.

Çadır kentte bulunan toplam 11 derslikte eğitim gören çocukların tüm kırtasiye ve eğitim malzemeleri, Türkiye tarafından karşılanıyor.

Derslerin eksiksiz olarak işlendiği sınıflarda görevli Arap ve Türk öğretmenler, verdikleri derslerle Suriyeli öğrencileri, geleceğe hazırlıyor.

Suriyeli öğrenciler, dersten sonra kalan vakitlerini çadır kentteki futbol sahasında top oynayarak veya çeşitli oyunlarla geçiriyor.

Çadır kent müdürü Zülfikar Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, birinci sınıftan 10'uncu sınıfa kadar toplam 810 öğrencinin okulda ders gördüğünü söyledi.

Çadır kentin 2011 yılında kurulduğunu ve o yıldan bu yana eğitimlerin de aralıksız devam ettiğine dikkati çeken Yıldırım, "Dersliklerimizde 35 Suriyeli, 9 Türk öğretmen bulunuyor. Müfredatlar hem Suriye hem de Türk eğitim sistemine uygun olarak görülüyor. Türkçe eğitimlerinin yanı sıra her türlü dersi vermekteyiz" dedi.

Çadır sınıflarda ders görmenin zor olsa da Türkiye'nin elinden geleni yaptığını belirten Yıldırım, eğitim kapsamında ihtiyaç duyulan her türlü eksiğin de giderildiğini aktardı.
Kaynak: AA