2. Engelliler Özel Okçuluk Müsabakası

Okçular Vakfı'nca Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen müsabakaya katılan 60 engelliye madalya verildi

Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında bir grup engelli, Okçular Vakfı'nca düzenlenen "2. Engelliler Özel Okçuluk Müsabakası"na katılarak ok attı.

Vakfın Beyoğlu'ndaki merkezinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen okçuluk müsabakasına aileleriyle birlikte bedensel, zihinsel ve işitme engelli 60 kişi katıldı. "Spor engel tanımaz" sloganıyla düzenlenen müsabakada engelliler, hocalar eşliğinde yayların başına geçti. İlk atışlarda biraz heyecanlanan ve zorlanan engelliler, hocalarının yardımı ve ailelerinin desteğiyle diğer atışlarda hedefleri vurmayı başardı. Hedefi vurmayı başaran engelliler, sevinçlerini ailelerine sarılarak paylaştı.

- "Engelliler, bu müsabakayla programımıza renk katsınlar istedik"

Müsabaka öncesi bir konuşma yapan İstanbul Milletvekili ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, hem dünyada hem de Türkiye'de Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlendiğini hatırlattı.

Engellilerle bir araya gelmek için böyle bir etkinlik organize ettiklerini belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Engelliler, bu müsabakayla programımıza renk katsınlar istedik. Birlikte olalım, sevincimizi ne kadar çok paylaşırsak mutluluklarımız ve sevinçlerimiz artacak. Üzüntülerimizi millet olarak ne kadar paylaşırsak üzüntülerimiz o kadar azalacak, bu inançla hareket ediyoruz. Ve kardeşlerimizin önünde ne kadar engel varsa bugüne kadar AK Parti hükümetleri olarak bu engellerin kaldırılması konusunda türlü yasal düzenlemeyi yaptık. Fiziki şartların yetersiz kaldığı noktaları düzenlemek, bu kardeşlerimizin günlük yaşamda karşılaştıkları engelleri kaldırmak suretiyle hayatlarını daha kolaylaştırmak ve huzurlu kılmak için gerekli çalışmaları yaptık."

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Nusret Bayraktar da mutluluk ve sevgiyi paylaşmanın önemine işaret etti.

Okçuluğun önemli bir ata mirası olduğuna vurgu yapan Bayraktar, "Kültürümüz ve medeniyetimizin bize bırakmış olduğu en önemli miraslardan biri, atalarımızdan bize gelen bu okçuluk faaliyetlerinin de yürütülmesi. Herkesin ilgilenebileceği bu sporun, bugün engelli kardeşlerimizin mutlu olabileceği bir faaliyet olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Müsabakada sıralamaya gidilmeden tüm katılımcılara madalya verildi. Müsabakanın sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi
Kaynak: AA