Estetik Bacak Germe Ameliyatı İle Bacaklarda Sarkmalara Son

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, estetik bacak germe ameliyatı ile bacaklarda sarkmalara son verilebildiğini söyledi.

Estetik Bacak Germe Ameliyatı İle Bacaklarda Sarkmalara Son
Bacak germe ameliyatı ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, “Bacak germe ameliyatı için karar verirken doğru tespitler yapmak gerekir. Bacaklarının iç yüzünde fazlalığı olan ancak gevşeme ya da sarkma oluşmamış olan kişiler için liposuction daha doğru bir alternatif olacaktır. Burada bulunan dokularda dirilik kaybı meydana gelmediyse bu bölgede bulunan fazla yağları liposuction yöntemi ile almak doğru olacaktır. Yaş ilerledikçe insan derisinde sarkma ve gevşemeler de daha fazla meydana gelebilmektedir. Bu nedenle bacak iç kısmındaki deride sarkma ve gevşemelerin olduğu durumlarda liposuction tercih edilmez. Bu tür sorunların oluştuğu durumlarda bacak iç kısmında bulunan fazlalık yağlar oradaki sarkmış ya da gevşemiş deri ile birlikte çıkarılıp alınmalıdır. Bu sırada da bu bölgede normal cilt gerginliğinin oluşturulması daha doğru bir çalışma olacaktır. Ben gerçekleştirdiğim bacak germe ameliyatında kasık çizgisi üzerinden bacağın içyüzüne doğru fazla olan bir miktar deriyi çıkarıyorum. Bacak iç yüzünün derisini de yukarı doğru gerdirerek kasık çizgisi hizasında tekrar dikiyorum. Bu sayede hem bacak iç yüzündeki fazlalık yağları almış hem de bacak derisinin gerginliğini oluşturuyorum. Dikişi noktası tam kasık çizgisi hizasında kaldığı için ameliyat izi kasık çizgisinin içinde kalıyor. Bu ameliyat sırasında ameliyat izini bikininin içinde kalacak şekilde tasarlamak önemlidir” dedi.

İYİLEŞME DÖNEMİ

Gerçekleştirilen bacak germe operasyonunun iyileşme dönemi hakkında da bilgiler aktaran Opr. Dr. Nazmi Bayçın, “Bacak germe ameliyatları uygun donanıma sahip olan bir hastanede genel anestezi altında yapılmalıdır. Ameliyat yaklaşık olarak 2 saat civarında sürer. Operasyon sonrasında hastanede 1 gün kalınması yeterli olacaktır. Operasyondan sonra düşük bir seviyede ağrılar olabilirse de bunları normal ağrı kesiciler ile rahatlıkla dindirebilirsiniz. Ameliyat sonrasında aynı gün ayağa kalkmanızda bir sakınca yoktur. Bacak içi yüzünde gerçekleştirilen operasyon nedeniyle şişlik ve morarmalar olabilir. Bu şişlik ve morarmaların tamamen iyileşmesi birkaç haftayı bulabilir. Ameliyattan 2-3 gün sonra uçak yolculuğu da yapabilirsiniz. Operasyondan yine 2-3 gün sonra banyo da yapabilirsiniz. Bu ameliyat sonrasındaki iyileşme dönemi her insanda biraz daha farklı seyretmektedir. Genel olarak 7 ile 10 gün arasında kişi tam olarak iyileşir. İşinize dönmeniz ise 5 ile 7 günlük bir sürenin sonunda mümkün olacaktır. Ben yaptığım bacak germe ameliyatlarında kendi kendine eriyen gizli dikişler uyguladığım için operasyon sonrasında dikişi aldırma gibi bir durum da söz konusu olmuyor. Operasyondan sonra sportif faaliyetler ve güç gerektiren işlere başlamak için ise 4 haftalık bir sürenin geçmesi yeterli olacaktır. Bu ameliyat sonrasında ilk zamanlarda bir iz kalsa da zaman içinde bu izler silikleşir ve oldukça yüz güldüren sonuçlar ortaya çıkar” diye konuştu.

Kaynak: İHA