Almanya'da Türkçe Kitap Ve Kültür Fuarı Açıldı

Almanya'da "Astec Türkçe Kitap ve Kültür Fuarı" ziyarete açıldı.

Duisburg yakınlarındaki Rheinberg kasabasında açılan ve 9 gün açık kalacak olan fuarda, çocuk ilmihalinden en son çıkan romanlara, dünya klasiklerinden görme engelliler için özel yapılan kabartma yazılı Kuran-ı Kerim'e kadar çok sayıda eser yer alıyor. Fuarda ayrıca sanatın her çeşidine rastlamak mümkün. Düzenlenen panellerde edebi sohbetler, şiir buluşmaları ve resim, ebru gibi sanatsal faaliyetler de gerçekleştiriliyor.

Yayınevi sahibi Ahmet Turunç, Almanya'da yaşayan Türk gençlerinin kitap okuma alışkanlığı konusundaki eksikliklerini fark ederek 2000 yıllında bu fuarı organize etmeye karar verdiğini, fuarlar ilgi görünce, o günden bu yana 16 kez bu alanda fuar düzenlediklerini belirtti.

45'i Türkiye'den 9'u Avrupa'dan olmak üzere 54 yayınevinin katılımıyla açılan fuarı bu yıl da 100 binden fazla kişinin ziyaret etmesini beklediklerini söyleyen Turunç, "Kitapseverler Türkiye'de yeni çıkan, ancak burada ulaşamadıkları kitap ve dergilere bu fuar sayesinde ulaşabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Dijital kitapların asla gerçek kitabın yerini tutmayacağını söyleyen Tunç, "Az okuyan bu topluma özellikle bu dijital ortamda ellerine o kağıdı alıp okumalarını tavsiye ediyoruz. Kağıdın verdiği zevki, onun tadını ve onun verdiği bilgiyi dijital ortamda bulamazlar" dedi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen fuar bu yıl 4 Ocak 2016'ya kadar her gün 11.30-20.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: AA