Haraç Çetelerine Operasyon Açıklaması 22 Gözaltı

İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri haraç çetelerini çökertmek amacıyla 6 ilde 45 adrese operasyon düzenledi. Operasyonda çete liderleri dahil 22 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Haraç Çetelerine Operasyon Açıklaması 22 Gözaltı
Edinilen bilgilere göre, polis ekipleri 3 Temmuz’da Etiler İskambil Oyunları Derneği’nde yaşanan silahlı çatışmaya karışan ve 3 Kasım’da polise karşı silahlı saldırı eylemine karışan şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Polis ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda Fatih İ. liderliğindeki grupla Niyazi Y.’nin liderliğini yaptığı grup arasında Etiler İskambil Oyunları Derneği’ni haraca bağlamak için yaşanan çekişmenin silahlı çatışmaya dönüştüğünü belirledi. Söz konusu iki grup arasında 3 Temmuz’da Etiler İskambil Oyunları Derneği’nde çıkan çatışmada 4 kişi yaralanmıştı.

Polis ekipleri iki grup arasında yaşanan çatışmanın ardından 3 Kasım’da çete liderlerinden Niyazi Y’yi yakalamak için çalışma başlatmıştı. Gaziosmanpaşa’da olduğu tespit edilen Niyazi Y. yakalanmamak için olay yerinde 2 polisi yaralayarak kaçmıştı.

Polis ekipleri, 19 Aralık’ta gerekli hazırlıklarını tamamlayarak iki haraç çetesine yönelik şafak operasyonu düzenledi.

İstanbul, İzmir, Hatay, Muğla, Yalova ve Antalya’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda çete liderleri Fatih İ. Ve Niyazi Y. dahil 22 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise değişik çap ve markalarda 14 tabanca, bu tabancalara ait çok miktarda 9 mm fişek, 1 adet av tüfeği, çok sayıda av tüfeği fişeği, 1 adet çelik yelek, 2 adet rambo bıçağı olarak tabir edilen bıçak, 1 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet sahte nüfus cüzdanı ile birlikte 933 gram narkotik madde ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, silahlı suç örgütüne üye olmak, kasten adam öldürmeye teşebbüs, görevli memura mukavemet, tehdit, yağmaya teşebbüs ve uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA